Jan Pennings, voorzitter van wijkorgaan Platform Selissenwal, houdt een kort woordje tijdens de opening van de natuurspeeltuin in de Sint-Willibrordstraat.
Jan Pennings, voorzitter van wijkorgaan Platform Selissenwal, houdt een kort woordje tijdens de opening van de natuurspeeltuin in de Sint-Willibrordstraat. Foto: Jan Hermens

Natuurspeeltuin Sint-Willibrordstraat officieel open

Algemeen Nieuws (c) Selissenwal (c)

De opening van de natuurspeeltuin in de Sint-Willibrordstraat was zondagmiddag een echt feestje. Een springkussen en suikerspinnen voor de kinderen, muziek van dj’s erbij en een hapje en een drankje voor de volwassenen. De ontmoetingsplek is een geslaagd voorbeeld van een burgerinitiatief.

Wethouder Désiré van Laarhoven nam de honneurs waar voor haar collega Wim van der Zanden, die wijkwethouder is van Selissenwal. Ze feliciteerde de bewoners van de straat met de fraaie speelplek. Er waren bloemen voor Angela van der Steen en Jannie Tops, die het initiatief aanzwengelden en de kar trokken. Mede dankzij hulp van sponsoren, welzijnsorganisatie ContourdeTwern en woonstichting Joost, kon de natuurspeeltuin aangelegd worden.

Jan Pennings, voorzitter van wijkorgaan Platform Selissen, wist te melden dat op de bewuste locatie in 1957 een plantsoentje was aangelegd. Dat was verworden tot een hondenuitlaatplaats. Ook hij feliciteerde de bewoners van harte. ,,Selissenwal heeft er een juweeltje bij.”

OP DE FOTO: Jan Pennings, voorzitter van wijkorgaan Platform Selissenwal, houdt een kort woordje tijdens de opening van de natuurspeeltuin in de Sint-Willibrordstraat