Still uit de film Margin Call.
Still uit de film Margin Call.

FilmPodiumScopia vertoont thriller Margin Call

Algemeen

Filmclub FilmPodiumScopia vertoont maandag 27 september in Muziekhuis Boxtel (Passage Riche) de zinderende Amerikaanse thriller Margin Call uit 2011. Het debuut van regisseur Jeffrey ‘JC’ Chandor is geïnspireerd op het uitbreken van de financiële crisis in 2008.

De rolprent verhaalt over de beslissingen die onder beklemmende tijdsdruk genomen moesten worden en gevolgen zouden hebben voor miljoenen mensen. Wim van Liempt houdt voorafgaand aan de voorstelling een inleiding. Samen met zijn collega Jos Vervoort van de Boxtelse filmclub omschrijft hij Margin Call als een ijzersterk debuut en uitzonderlijke film, mede vanwege het meeslepende scenario. De cast bestaat onder meer uit Kevin Spacey, Jeremy Irons en Demi Moore. De filmvoorstelling in het Muziekhuis begint om 20.15 uur. 

Kaartjes à 7,50 euro zijn alleen online te bestellen via www.podiumboxtel.nl; aan de zaal is geen kaartverkoop. Bezoekers van 14 jaar en ouder dienen een identiteitsbewijs bij zich te hebben en krijgen alleen toegang op vertoon van een coronatoegangsbewijs.