Iris Schoenmakers (rechts) en Patty Spijkers zijn vertrouwde gezichten van Iris Kappers. Sinds kort werkt ook Mariëlle Bruers in de kapsalon. Zij staat niet op de foto. (Foto: Maickel van de Kerkhof).
Iris Schoenmakers (rechts) en Patty Spijkers zijn vertrouwde gezichten van Iris Kappers. Sinds kort werkt ook Mariëlle Bruers in de kapsalon. Zij staat niet op de foto. (Foto: Maickel van de Kerkhof). Foto: Maickel van de Kerkhof

ONDERNEMER VOELT ZICH HELEMAAL THUIS IN CROONPASSAGE

Iris Kappers viert dertigjarig bestaan


JAN HERMENS

Iris Schoenmakers is dankbaar en trots. ,,Mijn kapsalon Iris Kappers bestaat dertig jaar, een mijlpaal. Dat is alleen maar mogelijk dankzij alle trouwe klanten. Ik ben dan ook heel blij met hun vertrouwen." Komende zondag, 19 september, viert de ondernemer het kroonjaar met diverse workshops in haar zaak aan de Croonpassage.

Iris stamt uit een echte kappersfamilie. Haar vader Theo had een kapsalon, haar broer Marc hanteert de kappersschaar en zijzelf ook. Ze begon dertig jaar geleden in de Molenstraat, op de bovenverdieping van het pand waarin haar vader werkte en haar moeder een schoonheidssalon had. 

Iris vond enkele maanden geleden de tijd rijp voor een verhuizing naar de Croonpassage, waar ze zich als een vis in het water voelt. ,,Het is een A-locatie en de contacten met collega-ondernemers zijn goed. Het bevalt me hier uitstekend. Toen na de tweede lockdown kappers weer aan de slag mochten, kon ik direct mijn nieuwe kapsalon openen. 3 maart was dat. Een bijzonder moment."  

Het team van Iris Kappers bestaat uit drie vrouwen: Patty Spijkers, Mariƫlle Bruers en Iris zelf. ,,We zijn alle drie allround, maar beschikken tevens over een eigen specialiteit. Patty is erg goed in kleuren en Mariƫlle is heel bedreven in het knippen van vrouwen met krullen. Zij werkt pas bij ons", legt Iris uit. Ze vervolgt: ,,Ik ben gespecialiseerd in haarwerken en weet veel over de hoofdhuid. In de salon is een aparte ruimte voor klanten die met hoofdhuidproblemen kampen of een haarwerk zoeken. Voor die gesprekken is privacy nodig, het gaat vaak om mensen die aan een huidaandoening lijden of chemotherapie ondergaan."

Door de intensieve gesprekken ontstaat er een band met de klanten. Iris: ,,Die persoonlijke aandacht behoort absoluut tot onze sterke kanten."