Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

Kunstlicht99 met expositie Veerkracht in leeg winkelpand

Veerkracht, dat is de titel van de expositie die kunstenaarsvereniging Kunstlicht99 twee weekeinden op rij houdt. Op 17, 18, 19 en 24, 25 en 26 september is in het winkelpand Rechterstraat 26 een gevarieerd scala aan werken te zien. In de grote ruimte laten 21 exposanten creaties zien.

De tentoonstelling is op de vrijdagen 17 en 24 september te bezichtigen van 17.00 tot 21.00 uur en op de overige dagen van 13.00 tot 17.00 uur. 

Ien van Gemert is een van de leden van Kunstlicht99 die deelneemt aan de tentoonstelling. Zij werkte lang aan allerlei projecten in binnen- en buitenland. Nu is ze terug in haar atelier, waar ze zich bezighoudt met aquarelleren en keramiek. Kinderboekenillustrator Marjolein Krijger presenteert creaties van karton. 

Niet alle exposanten zijn lid van de Boxtelse vereniging van professionele kunstenaars. Zoals RenĂ©e van Oploo, die deel uitmaakt van Young Artists Feed Forward (YAFF), een collectief van jonge mensen met Boxtel als uitvalsbasis. ,,Wij gaan op min of meer theatrale wijze in op participatie. Wat houdt dat nu in, heb je daadwerkelijk invloed of lijkt dat maar zo. Zulke kwesties stellen wij op een kunstzinnige manier aan de orde. Daar proberen we publiek bij te betrekken", meldde ze vorige week in deze krant. 

Afbeelding