Boxtheater, hier in repetitie voor de uiteindelijk geannuleerde voorstelling Vleesch, komt vanaf 14 oktober met het nieuwe stuk Sepia. Komende zaterdag treden acteurs van deze groep op in het centrum tijdens Culturale. (Foto: Hans van Doorn).
Boxtheater, hier in repetitie voor de uiteindelijk geannuleerde voorstelling Vleesch, komt vanaf 14 oktober met het nieuwe stuk Sepia. Komende zaterdag treden acteurs van deze groep op in het centrum tijdens Culturale. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

THEATERSEIZOEN BOXTEL START MET DIVERSE OPTREDENS

Culturale biedt ook preview Podium

Een openluchtconcert op de Markt, door Boxtel's Harmonie en aansluitend een coverband, moest na de laatste coronapersconferentie worden geschrapt. Maar de overige activiteiten tijdens Culturale, de start van het nieuwe theaterseizoen, kunnen zaterdag 18 september doorgaan. Podium Boxtel houdt er onder meer een kleinschalige preview van de artiesten die zijn geboekt. 

,,Mensen willen er weer op uit, naar een (theater)voorstelling of tentoonstelling. Tijdens de Culturale van dit jaar vragen we extra aandacht voor kunst en cultuur. We blijven daarom niet alleen in Podium Boxtel, maar betrekken er ook het centrum bij", vertelde voorzitter Paul van Alphen van de plaatselijke theaterzaal vorige week in deze krant.

Culturale start om 10.30 uur met het tv-programma Praat. De talkshow van Bibliotheek Boxtel en Brabants Centrum is live bij te wonen in Podium Boxtel, maar wordt ook uitgezonden via Omroep Dommelland. Diverse gasten praten over het belang van kunst en cultuur in de samenleving. Aanmelden via www.huis73.nl.

DJ-WORKSHOP MARKT

Van 14.00 tot 17.00 uur is er entertainment op de Markt,. Het buitenconcert is weliswaar komen te vervallen, maar er is wel een dj-workshop voor kinderen door Jip van Krieken en straattheater door de plaatselijke toneelvereniging Boxtheater en absurdist Berry Knapen. In Podium Boxtel wordt om 14.00 uur de kindervoorstelling Kikker opgevoerd. De vrolijke musical duurt drie kwartier; kaartjes kosten vijf euro.

Vanaf 20.00 uur geeft de Liempdse presentator Arthur Brands een inkijkje in het theaterprogramma van Podium Boxtel. Twee cabaretiers uit de Lammerentour geven een voorproefje. Na de pauze zijn er optredens van de bands AkoeChique en Remember Buffalo. De entreeprijs voor deze avond bedraagt vijf euro inclusief een drankje. Er zijn slechts 85 plaatsen beschikbaar. Tijdens de avond zijn kaartjes voor de diverse voorstellingen te reserveren. Bestellen kan ook via www.podiumboxtel.nl.


q Boxtheater, hier in repetitie voor de uiteindelijk geannuleerde voorstelling Vleesch, komt vanaf 14 oktober met het nieuwe stuk Sepia. Komende zaterdag treden acteurs van deze groep op in het centrum tijdens Culturale. (Foto: Hans van Doorn).