De Boxtelse Lotte Timmermans (rechts) en Lara Knoops brengen tijdens theaterfestival Bockesprongen een dansvoorstelling over (on)gewenst fysiek contact.
De Boxtelse Lotte Timmermans (rechts) en Lara Knoops brengen tijdens theaterfestival Bockesprongen een dansvoorstelling over (on)gewenst fysiek contact. Foto: Lotte en Lara

GRATIS VOORSTELLINGEN BOCKESPRONGEN OP EN ROND MARKT

Hartje Boxtel vult zich met straattheater

Door op verschillende locaties in het centrum van Boxtel zondag 19 september theatervoorstellingen te plannen, omzeilt Bockesprongen de regels voor testen voor toegang. Er hebben steeds vijftig personen per voorstelling toegang, maar deze worden meerdere keren gespeeld zodat er een doorloop ontstaat, meldt stichting Bockepruik.

Gratis kaartjes voor de acts die artiesten tussen 13.00 en 17.30 uur opvoeren zijn af te halen bij een informatiekraam op de hoek Rechterstraat/Kruisstraat. Zonder ticket krijgen mensen geen toegang tot een optreden. Een uitzondering vormt het kinderprogramma op de Markt. 

Tijdens de herinrichting van Markt creëerde Bockesprongen enkele jaren geleden een centraal theaterplein in processiepark Duinendaal. Dat viel in de smaak bij zowel het publiek als de organisatoren, zodat die locatie ook daarna werd gebruikt. 

Door de huidige coronamaatregelen zien de organisatoren daar deze keer vanaf en keert het straattheaterfestival terug naar de Markt en omliggende straten. Vanwege Covid-19 is ook het vertrouwde muziekpodium in de Oude Kerkstraat geschrapt. 

Het jeugdprogramma omvat een creatief en visueel zeepbellentheater. Ook is er een dansvoorstelling van de Boxtelse Lotte Timmermans en Lara Knoops over (on)gewenst fysiek contact. 

MUZIKALE SMID

Volwassen theaterliefhebbers kunnen genieten van een vijftal acts. Die worden meerdere keren opgevoerd. Zo knutselt de Muzikale Smid vier keer verschillende instrumenten in elkaar om ze vervolgens te bespelen. 

De Soap Stunters, een retro-stuntteam van Tukkersconnexxion, vertoont driemaal iets wat live nog nooit is gedaan en wat onder de huidige omstandigheden ook nooit eerder vertoond kon worden. 

In de voorstelling Op Hoop Van Zegen van theatergroep Matrose wordt het gelijknamige stuk van toneelschrijver Herman Heijermans drie keer opgevoerd. Het gaat over vissersvrouw Kniertje die haar laatste twee nog levende zonen de zee opstuurt. Het publiek gaat mee in oude verhalen over nood, storm en stijgend water. 

In Safe van Compagnie Mobilette vraagt soliste Merel Voorsluis zich af of je durft te leven met ongewassen handen, geschaafde knieën en zo nu en dan een ontploffende stofzuiger. 

Het volledige programma en de speeltijden staan op www.bockepruik.nl.


p De Boxtelse Lotte Timmermans (rechts) en de Tilburgse Lara Knoops brengen tijdens Bockesprongen een dansvoorstelling over (on)gewenst fysiek contact. (Foto: eigen collectie).


Marius Broeders, de muzikale smid, maakt instrumenten van alledaagse voorwerpen.
Marius Broeders, de muzikale smid, maakt instrumenten van alledaagse voorwerpen. Zondag staat hij op het theaterfestival Bockesprongen.
De Soapstunters van het gezelschap Tukkersconnexxion laten een nog niet eerder vertoonde stunt zien tijdens theaterfestival Bockesprongen.
Gezelschap Matrose komt met een moderne versie van het toneelstuk Op Hoop van Zegen naar festival Bockesprongen.
Gezelschap Matrose komt met een moderne versie van het toneelstuk Op Hoop van Zegen naar festival Bockesprongen.
Kinderen kunnen tijdens theaterfestival Bockesprongen creatief in de weer met zeepbellen terwijl hun ouders vanaf de strandstoeltjes toekijken.