...GIJS VERBEEK...           (Foto: Marc Cleutjens)
...GIJS VERBEEK... (Foto: Marc Cleutjens) Foto: Marc Cleutjens

Gijs Verbeek (13) wint fotowedstrijd van het waterschap

Algemeen Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c) Milieu & Duurzaamheid (c)

De fotowedstrijd ‘Genieten van schón water’ is gewonnen door Gijs Verbeek (13) uit Boxtel. Gijs nam met ruim zestig andere amateurfotografen deel aan een online competitie die waterschap De Dommel kort voor de zomervakantie uitschreef. Met 370 likes viel zijn foto van het Dommeldal in zijn woonplaats het meest in de smaak.

Gijs fietst elke schooldag naar Sint-Michielsgestel waar hij op het Elde College zit. Onderweg maakt hij regelmatig foto’s met zijn mobiele telefoon, zo ook in september vorig jaar. Fietsend over brug ’t Schipke maakte hij een stemmige foto van het Dommeldal. Het wolkendek weerspiegelt in de rustig kabbelende rivier, in de verte is ochtendnevel zichtbaar. ,,Je ziet hoe mooi de Dommel door de weilanden stroomt. Ook de wolken staan er fraai op”, omschreef Gijs zijn foto eerder in Brabants Centrum.

De Boxtelse tiener voerde, ondersteund door moeder Hanneke, een intensieve campagne op sociale media om zijn Dommelprent breed onder de aandacht te brengen. Met succes. Niet alleen kreeg Gijs 370 duimpjes en hartjes voor zijn foto, ook spraken tientallen Facebookbezoekers hun bewondering uit voor de compositie. ,,Deze landschapsfoto met een prachtige weerspiegeling springt er echt uit. Wauw… zo mooi”, luidde een reactie. En: ,,Heel mooi gemaakt Gijs! Maakt me weer verliefd op Nederland,”

Gijs heeft met het winnen van de eerste prijs een vaartocht voor acht personen over de Dommel gewonnen. Bovendien wordt zijn foto op een groot canvasdoek afgedrukt en krijgt deze vast en zeker een mooie plek op zijn kamer. Of hij later fotograaf wil worden, staat allerminst vast. Eerder onthulde Gijs dat hij liever dierenarts of bioloog wordt, maar wel graag een betere camera wil kopen om nóg mooiere foto’s te maken.

Het waterschap schreef de fotowedstrijd uit om aandacht te vragen voor het belang van schoon water. In totaal 65 fotografen deden mee aan de competitie. Tot 12 september konden Facebookbezoekers hun stem op een van de foto’s uitbrengen. De twee andere bekroonde foto’s kwamen niet verder dan 152 en 142 likes.

EERSTE FOTO: Gijs Verbeek bij de onder meer door hem geliefde Dommel. (Foto: Marc Cleutjens).

TWEEDE FOTO: Gijs Verbeek maakte deze maand vanaf de brug ‘t Schipke een prent van de Dommel. Die kreeg de meeste likes in een fotowedstrijd van het waterschap.

Gijs Verbeek maakte deze maand vanaf de brug 't Schipke een prent van de Dommel. Die kreeg de meeste likes in een fotowedstrijd van het waterschap.