Mika de Kroon (13) uit Liempde is een van de jeugdleden van 2bcome, dat onder aanvoering van Michael van Kasteren (linksachter) sinds deze week in de gymzaal van het Jacob-Roelandslyceum traint. (Foto: Peter de Koning).
Mika de Kroon (13) uit Liempde is een van de jeugdleden van 2bcome, dat onder aanvoering van Michael van Kasteren (linksachter) sinds deze week in de gymzaal van het Jacob-Roelandslyceum traint. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

What’s Up, Mika?

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

De gymzaal van het Jacob-Roelandslyceum (JRL) is sinds deze week de nieuwe thuishaven van 2bcome. Onder aanvoering van Boxtelaar Michael van Kasteren krijgen volwassenen maar ook jeugd trainingen in vechtsport aangeboden. Niet alleen om fitter, maar ook assertiever en zelfverzekerder te worden. Woensdag zijn de jongste leden aan de beurt. Onder hen Mika de Kroon (13) uit Liempde die zich sinds anderhalf jaar helemaal thuis voelt bij de knusse sportclub.

Zit jij zelf op het JRL? ,,Nee, ik ben dit jaar bij het Baanderherencollege begonnen. Ik zit nu in mijn tweede week. Hoe het gaat? Ja goed, ik heb al wat vrienden kunnen maken.”

Wat mag je doen tijdens de lessen? ,,We krijgen zelfverdediging, leren trappen, maar ook blocken. Daarnaast moeten we heel veel oefeningen doen: push-ups, sit-ups, squads... Maar ook samenwerken is heel erg belangrijk. Als je met iemand aan het oefenen bent, moet je goed blijven kijken of die ander wel blij blijft. Als je ziet dat de ander niet zo happy meer is, dan doe je iets rustiger. Als je er allebei goed bij voelt, kan je iets harder.”

Waarom ben je dit gaan doen? ,,Nou, ik had nog geen sport. Ik zag zo’n anderhalf jaar geleden online een advertentie voorbij komen. En toen ging ik met mijn neef dit een keer proberen. Maar hij is helaas niet doorgegaan. Maar Evi ging toen ook mee en die is er nog steeds”, wijst Mika naar zijn clubgenoot.

Wat steek jij zelf vooral op van de lessen? ,,Ik ben wat zelfverzekerder geworden, minder verlegen, sinds dat ik hier train. Michael (van Kasteren, red.) is een goede trainer, hij kan ook dingen goed uitleggen.”

Van alles wat je hier geleerd krijgt, welke dingen vind jij het allerbelangrijkst? ,,Dat je goed met elkaar leert samenwerken. Maar ook jezelf goed kunnen verdedigen als iemand jou aanvalt, vind ik erg belangrijk.”

OP DE FOTO: Mika de Kroon (13) uit Liempde is een van de jeugdleden van 2bcome, dat onder aanvoering van Michael van Kasteren (linksachter) sinds deze week in de gymzaal van het Jacob-Roelandslyceum traint. (Foto: Peter de Koning).