Leden van hofkapel De Kromploegers waren dinsdagavond in vol ornaat op het Liempdse evenemententerrein D'n Tip om naar de persconferentie over de coronamaatregelen te kijken. Na afloop proostten zij op het feit dat 'hun' Oktoberfest door kan gaan. (Foto: Gerard Schalkx)
Leden van hofkapel De Kromploegers waren dinsdagavond in vol ornaat op het Liempdse evenemententerrein D'n Tip om naar de persconferentie over de coronamaatregelen te kijken. Na afloop proostten zij op het feit dat 'hun' Oktoberfest door kan gaan. (Foto: Gerard Schalkx) Foto: Gerard Schalkx

Oktoberfest Liempde gaat door, Back2theMusic naar zondag

Algemeen Liempde (c) Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

De versoepelingen van de coronamaatregelen worden midden in het feestweekend van hofkapel De Kromploegers doorgevoerd. Dus kan de laatste editie van het uitverkochte Oktoberfest op zaterdag 25 september tot blijdschap van de Liempdse muzikanten gewoon doorgaan. Al is de hofkapel in allerijl op zoek naar een nieuwe act voor het naar zondagmiddag verplaatste Back2theMusic...

Met spanning op hun gezicht, keken verschillende muzikanten van de Liempdse hofkapel dinsdag gezamenlijk naar de persconferentie. Dat deden ze op evenemententerrein D’n Tip, waar op 25 en 26 september hun feestweekend plaatsvindt. Het nieuws over de versoepelingen was weliswaar al uitgelekt, toch was het nog wachten tot Mark Rutte en Hugo de Jonge de verlossende woorden uitspraken. En toen die kwamen, kon de fles Kromme Voor (het eigen bier van De Kromploegers) worden ontkurkt.

Wel brengt het verschuiven van Back2theMusic uitdagingen met zich mee. Die feestavond moest op vrijdag plaatsvinden. Maar dan zouden er maximaal 750 mensen in de tent mogen omdat de versoepelingen pas zaterdag van kracht gaan. Er zijn al 1.400 kaarten verkocht. ,,Ook al zou de rest dan gewoon zijn geld terugkrijgen, we wilden niet bijna de helft teleurstellen”, zegt medeorganisator en trompettist Maarten Termeer. Bovendien zou dit het blaasorkest een flinke duit hebben gekost. ,,We willen er natuurlijk geen geld op toeleggen.”

SNOLLEBOLLEKES

Dus werd Back2theMusic verplaatst naar zondagmiddag, maar dit bracht een nieuwe uitdagingen met zich mee. Zo kan feestact de Snollebollekes uit Best vanwege een ramvolle agenda niet komen. ,,Echt jammer”, weet Termeer. ,,Maar we zijn druk bezig om een andere landelijk bekende artiest naar Liempde te halen en hebben een aantal opties lopen. Hopelijk kunnen we daarover snel meer vertellen.”

Door de verschuiving in het programma, vervalt het Foodtruckfestival. Logistiek bleek dat niet haalbaar. Ook het schenken van alcohol vormt een te grote uitdaging vanwege de leeftijdsgrens: de muziekfeesten zijn voor achttien jaar en ouder, het voedselfestijn is voor alle leeftijden. Controleren of de jeugd het alcoholverbod zal naleven, werd een te grote belasting voor de club.

GEORGE BAKER

Het goede nieuws is dat de ingeschakelde artiest George Baker ook op zondag wel kan optreden. ,,We zullen een knaloptreden neerzetten en spelen als hofkapel met hem verschillende nummers samen”, zegt Termeer. Daarnaast komt ook zanger Django Wagner naar Liempde.

De muziekkapel heeft rekening gehouden met de agenda van de kaarthouders. Als die op zondag niet kunnen, mogen zij hun ticket weer retourneren en krijgen ze hun geld terug. Tijdens de feesten wordt er gecontroleerd op vaccinatiebewijzen (ook QR-codes kunnen worden gescand) en identiteitsbewijzen. Het Oktoberfest op zaterdag 25 september vindt plaats van 19.00 tot 00.00 uur. Back2theMusic op 26 september is van 14.00 tot 20.00 uur. 

OP DE FOTO (1): Leden van hofkapel De Kromploegers keken dinsdag in lederhosen en dirndl op evenemententerrein D’n Tip naar de persconferentie over de coronaversoepelingen. Onder hen Maarten Termeer (derde van rechts). (Foto: Gerard Schalkx).

Leden van hofkapel De Kromploegers waren dinsdagavond in vol ornaat op het Liempdse evenemententerrein D'n Tip om naar de persconferentie over de coronamaatregelen te kijken. Na afloop proostten zij op het feit dat  'hun' Oktoberfest door kan gaan. (Foto: Gerard Schalkx).
Leden van hofkapel De Kromploegers waren dinsdagavond in vol ornaat op het Liempdse evenemententerrein D'n Tip om naar de persconferentie over de coronamaatregelen te kijken. Na afloop proostten zij op het feit dat 'hun' Oktoberfest door kan gaan. (Foto: Gerard Schalkx).