Boxtelaar Patrick van den Aker voltooide dit weekend de loodzware Jungfrau marathon in de Zwitserse Alpen.
Boxtelaar Patrick van den Aker voltooide dit weekend de loodzware Jungfrau marathon in de Zwitserse Alpen. Foto: Eigen collectie

Van den Aker heeft het zwaar tijdens Zwitserse Jungfrau marathon

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Boxtelaar Patrick van den Aker liep dit weekend de Jungfrau marathon in Zwitserland namens Run4Kika. Vanwege de coronamaatregelen was de start op een andere locatie, maar ook de finish verschilde met andere jaren. Deze wijziging zorgde namelijk voor tweehonderd extra hoogtemeters.

,,Mijn doel was blessurevrij finishen, mede omdat ik in mei nog een zweepslag in de kuit had opgelopen was mijn voorbereiding allerminst ideaal”, vertelt Van den Aker, die met zijn marathons voor KiKa geld ophaalt voor onderzoek naar de genezing van kinderkanker.

Hoewel de eerste 26 kilometer niet zo vlak waren als de Boxtelaar vooraf had ingeschat, wist hij dit deel zonder al teveel energieverlies te bereiken. ,,Daarna volgde echter de ‘muur’ van Wengen en dat was een hel. Ik had mezelf wat beter ingeschat, maar het blijkt dat het trainen van hoogtemeters niet voor niks is.” 

MOOI BEDRAG

Van den Aker bereikte het eerste controlepunt op tijd, maar van hardlopen was vrijwel geen sprake meer. Ondanks het lagere tempo finishte de Boxtelaar blessurevrij. Ruim een derde van de lopers redde het echter niet. Toch werd met twintig deelnemers vanuit Run4KiKa een bedrag van 124.368 euro opgehaald.

OP DE FOTO’S: Boxtelaar Patrick van den Aker voltooide dit weekend de loodzware Jungfrau marathon in de Zwitserse Alpen.

Boxtelaar Patrick van den Aker voltooide dit weekend de loodzware Jungfrau marathon in de Zwitserse Alpen.