De vrijwilligers van De Voorleesfiets kwamen maandagavond bij elkaar voor een gezellige, maar ook leerzame avond als start van het nieuwe seizoen. (Foto: eigen collectie).
De vrijwilligers van De Voorleesfiets kwamen maandagavond bij elkaar voor een gezellige, maar ook leerzame avond als start van het nieuwe seizoen. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

Voorleesfiets start nieuw seizoen met leerzame avond

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Boxtel Oost (c) Munsel/In Goede Aarde (c) Cultuur & Kunst (c) Selissenwal (c)

De vrijwilligers van De Voorleesfiets stonden maandagavond stil bij de start van het nieuwe voorleesjaar. Naast het verwelkomen van nieuwe leden en een educatief karakter, was er ook ruimte voor een nadere kennismaking.

Het project, dat onderdeel is van Brede Scholen Boxtel, gaat het negende jaar in. Om het seizoen goed te beginnen is er traditioneel een bijeenkomst voor alle voorlezers. Om de sfeer er in te brengen speelden de aanwezigen een aantal bingo-ronden, waarbij onderwerpen voorbij kwamen die over voorlezen gaan zoals concentratie, woordenschat en logopedie. De drie winnaars van het spel, mochten een prentenboek uitzoeken.

Daarnaast verzorgde Silke Dragstra, coördinator van het Taalhuis, een toelichting op het thema laaggeletterdheid. Zo werd het voor de vrijwilligers niet alleen een leuke, maar ook een leerzame avond.

WACHTLIJST

Op dit moment telt De Voorleesfiets twintig vrijwilligers die wekelijks voorlezen aan kinderen in gezinnen waar de taalontwikkeling wat achterblijft. Omdat er nog negen families op de wachtlijst staat is er binnen de organisatie nog behoefte aan nieuwe mensen. Van de vrijwilligers wordt verwacht dat zij minimaal twintig keer per jaar een uurtje per week op pad willen gaan. Aanmelden kan via Lucie Hoevenaars via e-mailadres voorleesfietsboxtel@gmail.com.

OP DE FOTO: De vrijwilligers van De Voorleesfiets kwamen maandagavond bij elkaar voor een gezellige, maar ook leerzame avond als start van het nieuwe seizoen. (Foto: eigen collectie).