Tijdens de workshops Praat en daad voor het klimaat biedt coach Mirjam Bemelmans van Transitie Boxtel inzichten in hoe mensen klimaatvriendelijk kunnen leven. (Foto: eigen collectie, 2020).
Tijdens de workshops Praat en daad voor het klimaat biedt coach Mirjam Bemelmans van Transitie Boxtel inzichten in hoe mensen klimaatvriendelijk kunnen leven. (Foto: eigen collectie, 2020). Foto: Eigen collectie

Lessen in klimaatvriendelijk leven...

Algemeen Selissenwal (c) Nieuws (c) Milieu & Duurzaamheid (c)

Transitie Boxtel wil inwoners motiveren om klimaatvriendelijk te leven. Hiervoor herstart de duurzaamheidsclub de serie workshops ‘Praat en daad voor het klimaat’. Op maandag 20 september van 20.00 tot 21.00 uur is er een introductiebijeenkomst in gemeenschapshuis De Walnoot. 

In groepen van zes tot tien mensen krijgen deelnemers tijdens zes avonden of ochtenden inzicht in zaken als klimaatimpact en het verkleinen van hun CO2-voetafdruk. De eerste bijeenkomst op 20 september is een gratis te bezoeken introductieles: van klimaatdrammer naar klimaatheld. Workshopleider is Mirjam Bemelmans, onder andere bekend van Schaliegasvrij Boxtel, maar ook als fractievoorzitter van PvdA-GroenLinks in de Boxtelse gemeenteraad.

Tijdens het lesuur krijgen bezoekers een aantal technieken aangeleerd om makkelijker duurzame stappen te zetten en om over klimaatverandering te kunnen praten. Wie hierna deel wil nemen aan de volledige cursus, kan bijeenkomsten verwachten met thema’s als wonen en de energietransitie, voedsel, duurzame mobiliteit, minder spullen en minder verspillen. 

De cursussen op maandag zijn om de drie weken telkens tussen 20.00 en 22.00 uur. Op zondag vinden deze plaats van 10.30 tot 12.30 uur. Praat en daad voor het klimaat gaat in oktober van start. Deelnemers krijgen na aanmelding te horen op welke locatie een workshop plaatsvindt. Inschrijven kan via ttboxtel@gmail.com, extra informatie is telefonisch verkrijgbaar: 06-15 17 31 36. Deelname kost 40 euro per persoon. 

OP DE FOTO: Tijdens de workshops Praat en daad voor het klimaat biedt coach Mirjam Bemelmans van Transitie Boxtel inzichten in hoe mensen klimaatvriendelijk kunnen leven. (Foto: eigen collectie, 2020).