De honkballers van JRC Ducks bogen een 2-7 achterstand tegen Royals in sportpark Den Wielakker om in een 11-9 zege.
De honkballers van JRC Ducks bogen een 2-7 achterstand tegen Royals in sportpark Den Wielakker om in een 11-9 zege. Foto: Hans Verberk

Honkballers Ducks op tijd wakker voor winst in Den Wielakker

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Het eerste herenteam van JRC Ducks speelde zondag een belangrijke thuiswedstrijd tegen concurrent Royals. Een 2-7 achterstand werd omgebogen naar een 11-9 zege. De softbalsers, die een combinatieteam vormen met Gryphons Rosmalen speelden twee duels tegen Centrals/UVV uit Utrecht. Beide ploegen wonnen een keer. 

In de beginfase ontwikkelde de wedstrijd zich tot een pitching duel, waarbij de startende werpers van beide teams elkaars slagploegen onder de duim hielden. In de derde inning kwamen Royals op het scorebord met drie punten, maar Ducks reageerde een inning later met twee punten. 

Startend werper bij de Boxtelaren was Yannick Brechenmacher; hij herpakte zich en stond nog maar een puntje toe totdat Royals in de zevende inning zouden toeslaan door hun voorsprong uit te breiden naar 2-7. De Boxtelaren lieten het hoofd echter niet hangen, toonden veerkracht en wisten door op het juiste moment toe te slaan diezelfde inning nog gelijk te maken door zeven punten te scoren: 9-9. 

De spanning in de wedstrijd was weer helemaal terug en bij Ducks nam Max Denteneer plaats op de heuvel, die vanaf zijn eerste pitch scherp en efficiƫnt was. De beslissende honkslag werd in de achtste inning geslagen door Jan van der Wielen, waarop twee punten binnenkwamen. Bij Royals was de moraal weg en Denteneer gooide de wedstrijd in het slot, waardoor de eindstand 11-9 bedroeg.

Beste slagmannen: Jan v.d. Wielen (4 uit 5); Youri v. Dulken (3 uit 4).

GEEN GRIP

In hun voorlaatste speelweekeinde troffen de softbalsters van Ducks/Gryphons in Centrals/UVV een geduchte tegenstander. Beide teams gingen verdedigend goed van start. De Boxtelse pitcher Inge van Geel gaf in de eerste drie innings maar drie slagvrouwen per inning van Centrals/UVV de kans op scoren. Door vijf maal drieslag te gooien en door onder andere mooie vangballen van derde honkvrouw Maartje Jansen en catcher Mariah Furman kwamen geen punten op het bord. 

Toch kreeg de thuisploeg aanvallend geen grip op de Utrechtse pitcher, terwijl de slagvrouwen van de bezoekers in de vierde en vijfde inning beiden drie punten scoorden. In de zesde inning kwam er nog een punt bij zodat de tussenstand uitkwam op 0-7. Pas in de laatste inning wist Laura van Zetten op de honken te komen en kon Furman haar binnen slaan met een honkslag in het rechtsveld. Eindstand na zeven innings: 1-7.

De tweede wedstrijd ging aanvallend voor de thuisploeg beter van start. Na de eerste inning stond het al 4-1.
Door sterk pitchwerk van Linda Hanegraaf met hulp van haar veld gunde ze de Utrechters niet heel veel punten. Mede door een twee-honkslag van Valery van der Steen en een drie-honkslag door Hanegraaf stroomden dit keer de punten binnen bij de thuisploeg. Door het verschil in punten werd de mercy rule van toepassing en was de eindstand na vijf innings 11-4.

OP DE FOTO: De honkballers van JRC Ducks bogen een 2-7 achterstand tegen Royals in sportpark Den Wielakker om in een 11-9 zege. (Foto: Hans Verberk | www.boxteldigitaal.nl).