De mannen van MEP winnen in sportpark Molenwijk het openingsduel van de competitie met 5-0 van Weert.
De mannen van MEP winnen in sportpark Molenwijk het openingsduel van de competitie met 5-0 van Weert. Foto: Hans Verberk | www.boxteldigitaal.nl

MEP-teams starten veelbelovend tegen Weert

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

In een fantastische jubileumambiance zijn de vaandelteams van MEP zondag aan de competitie begonnen. Prachtig zomerweer, veel publiek en de muziek van De Flodderbône zorgden voor een ongekende sfeer waarin verliezen gewoonweg niet mogelijk was. Bij zowel de vrouwen als de mannen werd het Limburgse Weert geklopt. Een gedenkwaardige ‘supersunday’.

De Boxtelse hockeymannen maakten er voor het talrijk publiek een galavoorstelling van. Een echte jubileumwedstrijd die velen nog lang zal heugen. Het fysiek sterk Weert werd op alle fronten afgetroefd. De thuisploeg had doorlopend balbezit en ontplooide een enorm overwicht. Verzorgde combinaties en een enorme gedrevenheid kenmerkte het Boxtelse spel. Scoren kon niet uitblijven en het was de technisch vaardige Gijs de Wild die de ban brak. 

OVERDUIDELIJKE AMBITIES

De altijd met tomeloze inzet spelende Tim van de Ven bracht voor de rust de score op 2-0. In het derde en vierde kwart werd het overwicht alleen maar groter. De van de jeugd overgekomen Boris Langerwerf liet zien dat hij ook bij de senioren makkelijk scoort (3-0). Giel Pijnenburg en Paul Sollewijn Gelpke zorgden voor de 5-0 eindscore. Jaro van Eekelen en Martin Flemminks Smid, het nieuwe trainersduo, hebben hun visitekaartje afgegeven. De ambities zijn overduidelijk.

Zondag 19 september wacht de eerste echte krachtproef tegen Venlo. Met HC Asten is dat de te kloppen ploeg in de eerste klasse. Delta Venlo, de fusieclub van Blerick, Tegelen en Venlo, is een megavereniging geworden met 1.800 leden en met torenhoge ambities. De historische Herungerberg is verlaten en het nieuw complex Vrijenbroek is nog in aanbouw. Voorlopig speelt Delta Venlo op de locatie Maasbroek in Blerick. Afslag in Blerick is zondag om 14.45 uur.

WONDERMOOIE GOAL

Aan het begin van de middag zat er veel spanning op de openingswedstrijd bij de dames. MEP wilde te graag en dat resulteerde in veel persoonlijke fouten in de combinaties. Het balbezit en het overwicht was voor de Boxtelse ploeg, maar de counters van de Limburgse vrouwen waren gevaarlijk. Het overwicht groeide gaandeweg de eerste helft, maar de uitstekende keepster van Weert stond een treffer in de weg.

In de tweede helft werd de druk nog groter. MEP troefde Weert op alle fronten af. Tactisch, technisch en conditioneel waren de Boxtelse vrouwen veel sterker. Na een prachtige voorzet van Eva Numan brak Lenneke Schellekens de wedstrijd open 1-0. Dat inspireerde vlak daarna Isis Willigendael tot een wondermooie goal. Zij speelde zich knap vrij en joeg de bal met de backhand in de kruising 2-0. 

De wedstrijd leek gelopen en MEP verslapte. Door een uitval en een slordige verwerking bij een rebound van de corner stond het opeens weer 2-2. Dat was het sein voor de gastvrouwen om de schouders er nog eens onder te zetten. Lenneke Schellekens zag een glaszuiver doelpunt afgekeurd worden, maar stond even later met Aniek de Bekker aan de basis van de winnende 3-2. Dat was de beloning voor de veerkracht, hoewel de score gezien het overwicht en de kansen, veel hoger had kunnen zijn.

Net als hun mannelijke collega’s reizen de Boxtelse hockeysters zondag 19 september naar Delta Venlo. Deze nieuwe fusieclub wordt een geduchte tegenstander. Afslag in Venlo om 12.45 uur.

OP DE FOTO: De mannen van MEP wonnen in sportpark Molenwijk het openingsduel van de competitie met 5-0 van Weert. De Boxtelse hockeysters stuurden dezelfde club met 3-2 naar huis. (Foto: Hans Verberk | www.boxteldigitaal.nl).