DVG maakt nipt remise tegen Nijnsel

Algemeen Liempde (c) Sport & Gezondheid (c)

Na een nederlaag in het eerste bekerduel moest DVG zaterdag tegen Nijnsel uit een ander vaatje tappen. Met maar liefst negen spelers onder de 21 bleef het in sportpark De Roode Bleek echter gelijk: 1-1.

De bezoekers wonnen hun eerste wedstrijd in de bekercompetitie van het Gemondse van Irene, maar het lukte hen niet in Liempde opnieuw een zege op te eisen. Wel kreeg Nijnsel in de 2e minuut via de kluts een kans. Naarmate de eerste helft vorderde werd de thuisploeg wat sterker zonder echt veel kansen te creĆ«ren. Al vroeg viel Teun Welvaarts uit; hij werd vervangen door Gijs Verhagen die niet onverdienstelijk speelde. In het tweede kwartier drong DVG wat aan en daaruit ontstond er een mooie kans voor Twan van den Broek. Tot aan de rust behield het scorebord echter de brilstand.

Vlak na het begin van het tweede bedrijf kapte Jurre van Veghel de bal knap naar binnen waarna Joep van der Meijden over schoot. De wedstrijd werd er niet beter op en in de 65e kreeg Nijnsel een kans die in tweede instantie werd vastgepakt door de keeper van DVG. In 72e minuut moest Luuk van de Ven gewisseld voor de 17-jarige Koen Voets. Toch wat tegen het spelbeeld in scoorde Nijnsel. In de 82e minuut draaide Stefan Hulsen voor de bezoekers vanaf rechts een vrije trap in het Liempdse doel.

DVG ging op jacht naar de gelijkmaker. In de voorlaatste minuut speelde Tijn van Heertum zijn medespeler Roy Groenendaal knap vrij. Die wist de Nijnselse doelman Joery Dortmans uit te kappen en joeg de bal knap tegen het net. De grensrechter van Nijnsel probeerde het doelpunt nog af te keuren, scheidsrechter Dirk de Jong uit Oss, die de wedstrijd naar behoren leidde, ging daar niet op in. Daarmee was de eindstand een feit.