De volleybalvrouwen van VC Blox trokken vanaf een 2-0 achterstand tegen Vught de stand gelijk. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

Blox-vrouwen delen de buit met Vught

Algemeen Sport & Gezondheid (c)

De eerste oefenwedstrijd van het seizoen was een bijzonder duel voor de vrouwen van volleybalclub Blox. Het was de afscheidswedstrijd van Hanna van Esch, sinds haar prille jeugd een enthousiast en actief lid van de vereniging. Van Esch zoekt het avontuur op in Aruba. Daarnaast speelden twee volleybalsters vorige week dinsdag hun eerste match voor het Boxtelse team.

De jaarlijkse wedstrijden tegen VVC Vught zijn altijd een lust voor het oog. Twee uitermate sportieve ploegen die elkaar weinig ontlopen en vol voor elke bal gaan. Een prima maatstaf dus ook om te kijken waar de Boxtelse vrouwen staan nu zij in de eerste klasse uitkomen.

VVC startte fel en bouwde via een prima verdediging en dito aanval een voorsprong op. Blox begon te voorzichtig. De aanvallen waren nog niet scherp of geplaatst en de afstemming in de verdediging was niet optimaal. De Boxtelse dames bleven in het spoor maar verloren de eerste set nipt. Lichtpunt was nieuwe aanwinst Mily Jansen die verdedigend haar mannetje stond en als ‘mid’ langzaam in haar element kwam.

In de tweede set ging de strijd gelijk op. Aan beide zijden werd fanatiek verdedigd en explosief aangevallen. Van Esch hield op buiten de druk erop terwijl Rachel Spoor in de voor haar onbekende rol op buiten toch van betekenis was. De tweede nieuwe Blox-dame, Femke Aerts, behield op mid het overzicht en scoorde enkele mooie punten. Helaas haakte zij halverwege de set af vanwege een lichte blessure. Ondertussen strooide Heidi van Dijk lustig met mooie set-ups waarbij ze ook Sanya Penninx op de diagonaalpositie als vanouds liet excelleren. VVC toonde echter een enorme servicedruk waardoor het ook deze set naar zich toetrok.

ROLLEN DRAAIEN OM

Beide formaties maakten indruk tijdens een attractieve wedstrijd met servicepressie, explosieve aanvallen, lange rally’s en mooie verdedigende acties. De Blox-dames vonden het echter welletjes en draaiden bij een 2-0 achterstand in sets de rollen om. De Boxtelse volleybalsters speelden slimmer en vielen feller aan. Op de buiten-posities werd gevarieerder geslagen, op mid gingen de ballen scherper naar de grond of werden deze bekeken geprikt, terwijl Van Dijk ploeggenoot Penninx als diagonaal regelmatiger liet aanvallen tegenover een schamel eenmansblok. Setwinst voor Blox.

APPLAUSWISSEL

De laatste set was uitermate spannend en werd door Blox omgezet in een 25-23 winst. Bij een stand van 24-23 kreeg van Esch een applauswissel voor haar laatste wedstrijd. Publiek en tegenstander gaven een staande ovatie.

OP DE FOTO: De volleybalvrouwen van VC Blox trokken vanaf een 2-0 achterstand tegen Vught de stand gelijk. (Foto: eigen collectie).