Bekerduel RKSV Boxtel tegen Vorstenbossche Boys in sportpark Munsel.
Bekerduel RKSV Boxtel tegen Vorstenbossche Boys in sportpark Munsel. Foto: Hans Verberk

RKSV Boxtel verliest nipt bekerwedstrijd van Spoordonkse Boys

Algemeen Munsel/In Goede Aarde (c) Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

RKSV Boxtel liep zondag in het bekertoernooi opnieuw tegen een nederlaag aan, zij het nipt. Dit keer ging Spoordonkse Boys in Boxtel met de punten aan de haal. Een vrije trap van de tegenstander deed de Boxtelaren de das om.

De selectie van de Munselploeg was incompleet, het elftal bevatte noodgedwongen vier spelers uit het team Jongens onder 19.

In de eerste helft ontliepen de ploegen elkaar niet veel. RKSV Boxtel had het meeste balbezit, maar creëerde geen echt grote kansen. Het publiek veerde even op toen Raul Gomez Sanchez na een hoekschop een voorzet richting goal kopte. De bal werd echter gekeerd voor hij over de lijn was.

Spoordonk kwam razendsnel met een tegenstoot, de Boxtelse keeper Hidde Feenstra wist een treffer te voorkomen. Valentijn Waals meldde zich namens de Munselploeg een paar keer in het zestienmetergebied, maar zonder succes. Sanchez Gomez probeerde het op slag van rust nog, maar zag de bal over het doel zeilen.

Stijn van der Steen bleef na rust in de kleedkamer achter, Ramon Mulder verving hem. In de tweede helft nam Spoordonkse Boys het voortouw en had meer balbezit. De ploeg kwam in de vijftigste minuut dan ook bijna op voorsprong na een inschattingsfout van Lars Timmers. Aanvaller Van Kroonenburg wist deze kans echter niet op waarde te schatten en schoot de bal in het zijnet.

OMZETTINGEN

Het enige wapenfeit dat RKSV Boxtel tegenover het sterkere Spoordonk wist te stellen, was een vrije trap na een uur spelen. Lars van Hamond stuurde Ramon Mulder prima weg, die vervolgens op de rand van de zestien werd gevloerd. De vrije trap leverde niets op en de gasten bleven de wedstrijd beheersen. De trainer van de thuisploeg, Frank van Oers, probeerde met een driedubbele wissel het tij te keren. Lars Timmers, Fabian Bos en Van Hamond maakten plaats voor Guido van den Braak, Jelle Breuer en Mitchell Vogels. Achteraf gezien omzettingen zonder het gewenste resultaat.

Zo’n vijf minuten na de wissels kreeg de tegenstander een vrije trap. Terwijl de Boxtelaren hun verdediging organiseerden, namen de gasten de vrije trap snel. De defensie van de thuisploeg keek verbouwereerd toe hoe de bal kinderlijk eenvoudig langs doelman Feenstra werd geschoven, die overigens geen slechte wedstrijd keepte. Het was 0-1 en daarmee bleek de wedstrijd gespeeld. Dat Sanchez Gomez nog geel kreeg, was enkel voor de statistieken. Zondag krijgt RKSV Boxtel een nieuwe kans, dan uit tegen De Bocht’80. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

OP DE FOTO: Stevig duel om de bal in de bekerwedstrijd tussen RKSV Boxtel en Spoordonkse Boys. (Foto: Hans Verberk).