Afbeelding
Foto: Brabants Centrum

Onderzoek dood Van den Oetelaar duurt nog voort

Algemeen Nieuws (c)

De drie Litouwers die betrokken zouden zijn bij de dood van Boxtelaar Henk van den Oetelaar blijven vooralsnog achter de tralies. Het onderzoek naar de onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen eigenaar van bed and breakfast In den Boogert duurt nog tot volgende maand. 

Het Openbaar Ministerie maakte vrijdag tijdens een zitting in de Bossche rechtbank bekend dat het onderzoek nog altijd niet is afgerond. Ook is de B&B aan de Oude Boomgaard nog altijd niet vrijgegeven. In Duitsland, waar de drie Litouwers vandaan zouden zijn gekomen, worden nog getuigen gehoord. De drie verdachten legden de voorbije maanden tegengestelde verklaringen af. 

Ignaz P. (40), een van de twee verdachten die in maart werd aangehouden, gaf via een videoverbinding met de rechtbank toe dat hij in de woning van Van den Oetelaar is geweest en dat hij daar een fles wijn ontvreemdde. Hij ontkende echter iets met de dood van de 73-jarige Boxtelaar te maken te hebben. Hij verzocht de rechters de inhoudelijke behandeling van de zaak thuis te mogen afwachten, maar die gingen daarin niet mee. 

Medeverdachte Tomas V. (36), waarvan het OM denkt dat hij de overval op de vrijgezelle Van den Oetelaar heeft beraamd, wilde via zijn advocaat ook achter de tralies vandaan, maar kreeg eveneens nul op het rekest. De derde verdachte, de in mei aangehouden Adrius G. (31), vroeg niet om vrijlating. 

Op 23 januari werd Van den Oetelaar door zijn familie dood aangetroffen in diens B&B, vastgebonden op een stoel. Dat gebeurde na de melding van een overval.