Gezamenlijk overhandigen Ton Bastings, Jacques Joosten en Piet van Oers (vlnr) het eerste exemplaar van het MEP-jubileumboek aan voorzitter Peter Langenhuijsen (geheel rechts) van de Boxtelse hockeyclub.
Gezamenlijk overhandigen Ton Bastings, Jacques Joosten en Piet van Oers (vlnr) het eerste exemplaar van het MEP-jubileumboek aan voorzitter Peter Langenhuijsen (geheel rechts) van de Boxtelse hockeyclub. Foto: Hans Verberk

Veel lof voor makers jubileumkroniek MEP

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

In een feestelijke entourage werd zondagmiddag het jubileumboek van hockeyclub MEP gepresenteerd. Voorzitter Peter Langenhuijsen van de 90-jarige vereniging nam het eerste exemplaar in ontvangst. Mede-auteur Ton Bastings en procesbewaker Henk de Windt werden voor hun inzet benoemd tot erelid. Fotograaf en beeldredacteur Piet van Oers mag zich voortaan lid van verdienste noemen.

De 5-0 zege die de mannen van MEP boekten op Weert tijdens de eerste competitiewedstrijd zal zeker hebben bijgedragen aan de feestvreugde die zondag op het terras van het hockeycomplex in sportpark Molenwijk heerste. Door het rumoer hebben lang niet álle aanwezigen meegekregen dat aan het einde van de middag, tijdens de presentatie van het jubileumboek, ook drie eretitels werden uitgereikt. Het weerzien na een jaar coronastilte had begrijpelijk de overhand op de feestdag. Die werd aangeduid als Super Sunday, omdat beide vaandelteams in eigen huis de nieuwe competitie startten.

LEDENVERGADERING

In deze krant was vorige week al een uitgebreide voorbeschouwing te lezen op de door Roeland Heesbeen van Kippenvel Ontwerp fraai vormgegeven hardcover ‘MEP 90 Jaar! Prestaties, Plezier en Hofleverancier’. Een titel die werd bedacht door Lisette de Veer. De kroniek, waarin per decennium hoogtepunten en wetenswaardigheden zijn opgetekend en verluchtigd, rolde bij drukkerij Tielen van de persen in een oplage van zevenhonderd exemplaren. 

Bastings schreef het driehonderd pagina’s dikke boek met bijna net zoveel foto’s en illustraties samen met Jacques Joosten, die al ruim een kwarteeuw kan bogen op de titel erelid van MEP. Het tweetal leverde, in samenwerking met procesbewaker De Windt, manusje-van-alles De Veer én fotograaf Van Oers een prachtig product op. 

Terecht dat voorzitter Langenhuijsen de vijf alle lof toezwaaide. Natuurlijk met bloemen en een flesje wijn, maar daar bleef het niet bij. In het feestgedruis opende de preses spontaan een algemene ledenvergadering voor de benoeming van twee nieuwe ereleden en een lid van verdienste. Het bestuursvoorstel werd bekrachtigd met applaus. 

ONDERNEMERSZIN

De Windt ging in op de uitspraak van auteur Bastings dat het jubileumboek de ziel en het dna van MEP blootlegt. Zelf gaf hij daarvan de volgende verklaring: ,,Als MEP iets vraagt om te doen, dan luidt het antwoord niet ‘ja’ of ‘nee’. Dan klinkt de wedervraag: ‘Wat? En wanneer moet het klaar zijn?’.” Aansluitend zei voorzitter Langenhuijsen instemmend dat die instelling van de leden getuigt van ondernemerszin. ,,Dat was al bij de oprichting in 1930 zo en dat is vandaag de dag nog altijd het geval.”

Het boek over negentig jaar hockeyhistorie in Boxtel kost dertig euro en is te bestellen via e-mail: mep90boek@mhcmep.nl.

FOTO 1: Gezamenlijk overhandigen Ton Bastings, Jacques Joosten en Piet van Oers (van links naar rechts) het eerste exemplaar van het MEP-jubileumboek aan voorzitter Peter Langenhuijsen (geheel rechts) van de Boxtelse hockeyclub. 

FOTO 2: Henk de Windt (links) wordt door voorzitter Langenhuijsen benoemd tot erelid. (Foto’s: Hans Verberk).

Henk de Windt (links) wordt door voorzitter Peter Langenhuijsen benoemd tot erelid van hockeyclub MEP.