Alle nieuwe jeugdleden van voetbalclub Boxtel werden zaterdag officieel voorgesteld in sportpark Munsel. Door clubmascotte Bockie natuurlijk. (Foto: Linda van de Wiel).
Alle nieuwe jeugdleden van voetbalclub Boxtel werden zaterdag officieel voorgesteld in sportpark Munsel. Door clubmascotte Bockie natuurlijk. (Foto: Linda van de Wiel). Foto: Linda van de Wiel

Jeugd komt in cabrio’s voetbalveld Munsel op

Algemeen

Een podium, rook, confetti en een boks van clubmascotte Bockie. De nieuwe mini’s en de mini-mini’s van RKSV Boxtel beleefden zaterdag een wel heel bijzonder welkom. De jongste voetballertjes werden in een rode of witte cabrio in stijl gepresenteerd in sportpark Munsel aan De Aanloop.

Een beetje spannend was het wel voor de jeugd om in het bijzijn van de andere nieuwelingen en hun ouders te arriveren in een open auto. ,,Waarom voertuigen in deze kleuren? Rood en wit zijn onze clubkleuren natuurlijk”, lacht Michael Ossenblok. 

Samen met onder meer René Rabou organiseert de Boxtelse voetballiefhebber de bijzondere presentatie van de jeugd. ,,We vieren de seizoensopening graag op een bijzondere manier. Vandaar de confetti, leuke spelletjes en een podium. Ook houden we met elk nieuw jeugdlid een interview op het podium. En maandag starten de trainingen.”

VOETBALSPELLEN

Dat klinkt inderdaad best spannend, hoewel de zesjarige Mats van Esch, gekleed in het meest recente EK-tenue, vooral terugkrijgt op een geslaagde spelletjesochtend bij de Boxtelse voetbalclub. ,,We mochten proberen de bal door een gat te schieten en ik schoot door het gat dat vijftig punten waard is”, vertelt de aspirant voetballer enthousiast. ,,We deden ook een voetbalspel met pylonnen. Ik schoot er 25 om. Ik ben een goede aanvaller.”

Leeftijds- en Oranjeteamgenoot Raf Rabou haalt precies hetzelfde aantal. ,,Ik wil net zo goed worden als Messi en Mbappé. Ik wil ook heel veel goals maken. Voor welke club ik ben? Ajax, Paris Saint-Germain én Groningen. Waarom voor Groningen? Daar komt onze hond vandaan.”

Tess van der Meijden (5) speelt liever in de verdediging. ,,Ik vind penalty’s schieten ook leuk trouwens. Ik ben net begonnen met voetbal, maar hoop dat ik net zo goed word als mijn vriendin Ieke en mijn zus Liz.”