LOYALITEITSSYSTEEM LEVERT BIJDRAGE

'Met weinig moeite extra inkomsten voor de club'

RENS VAN DEN ELSEN

Inkomsten genereren is voor elke (sport)club belangrijk. Daarmee betalen zij immers de huur van de sportaccommodatie, de energielasten, materialen en zorgen zij voor leuke activiteiten voor hun leden. Veelal krijgen verenigingen het geld bijeen dankzij sponsors en contributie. Met Scoor voor je Club is er een extra mogelijkheid, die ook nog eens weinig moeite kost.

Clubleden kunnen via het loyaliteitssysteem zowel een spaarpotje opbouwen voor hun eigen vereniging als voor zichzelf door producten bij aangesloten lokale ondernemers te kopen. Dit idee komt uit de koker van Boxtelaar Marcel van Galen die het uitwerkte onder de Qiy Foundation. Begin dit jaar werd het initiatief gelanceerd en inmiddels maken er al veel verenigingen gebruik van. 

In Boxtel zijn dat MEP (hockey), JRC (basketbal), De Keistampers (wandelsport) en Tabitta (turnen). Zij maken tot ieders tevredenheid al een tijdje gebruik van Scoor voor je Club. In de app Dappre kunnen leden hun clubkaart activeren en hun bankrekening op een veilige manier koppelen. Bij iedere aankoop wordt er een bedrag gestort in de spaarpotjes.

Voor het koppelen van bankrekeningen was JRC Boxtel in het begin nog wat huiverig, meldt penningmeester Lorraine Arts desgevraagd. ,,Maar al snel bleek dat onze leden daar geen moeite mee hadden. Het werkt ook probleemloos en voor onze club levert het extra inkomsten op."

Dat het voor clubs gemakkelijk is om snel met het systeem aan de slag te gaan, was voor Tabitta ook een reden om in te stappen. ,,Het is een mooie manier om met weinig moeite extra geld te verdienen. Zowel voor ons, de leden als winkeliers is het een winsituatie. Dat je je spaarpotje daadwerkelijk ziet groeien in de app, is natuurlijk leuk." 

PROFIJT

Elke vereniging die zich aansluit bij Scoor voor je Club, dient zelf twee ondernemers voor te dragen. Zonder hen werkt het systeem immers niet. Arts: ,,We hebben een aantal ondernemers dat lid is en waar we mee in gesprek zijn gegaan. Zo is Huiswerkbegeleiding Boxtel onlangs actief geworden. Hoe meer ondernemers zich aansluiten, hoe meer profijt wij er van hebben. Dus ga je ook actiever op zoek."

Tabitta is daar ook mee bezig: ,,Hoe meer energie we er als club insteken, hoe meer je eruit haalt. Maar als het eenmaal loopt, is heb je er een stuk minder omkijken naar. Ik zou het andere verenigingen in Boxtel zeker aanraden om zich aan te sluiten bij Scoor voor je Club."