Afbeelding
Foto: Bockepruik

VOORSTELLINGEN MET GRATIS KAARTJES

Bockesprongen biedt toptheater op locatie

Het is stichting Bockepruik gelukt om binnen de huidige coronaregels een bijzonder theaterfestival te organiseren. Bockesprongen 2021 wordt zondagmiddag 19 september gehouden in het centrum van Boxtel. Het muziekprogramma in de Oude Kerkstraat vervalt echter.

Door op verschillende locaties in het centrum theatervoorstellingen te plannen, omzeilt Bockepruik de regels voor testen voor toegang. Er hebben steeds vijftig personen per voorstelling toegang, maar deze worden meerdere keren gespeeld zodat er een doorloop ontstaat. Kaartjes zijn gratis af te halen bij de informatiekraam op de Markt. De organisatie moest door de huidige maatregelen afzien van een centraal theaterplein in processiepark Duinendaal en een muziekpodium in de Oude Kerkstraat. 

Daar staat tegenover dat het kinderprogramma op de Markt de hele middag vrij toegankelijk is. Zo is er een creatief en visueel zeepbellentheater, waarbij kinderen in de weer gaan met sop, lucht, ringen, zwaarden, touwen en andere attributen om de mooiste bellen te maken.

DANS EN STUNTS

Voor jeugd vanaf groep 7 is er de dansvoorstelling van Lotte Timmermans en Lara Knoops over (on)gewenst fysiek contact. Al dansend worden verschillende herkenbare relaties en situaties uitgebeeld. Het duo gaat daarbij verwijzingen naar actuele thema's als #metoo, huidhonger, social media en grensoverschrijdend gedrag niet uit de weg.

Voor volwassen theaterliefhebbers is er een vijftal acts. Die worden meerdere keren opgevoerd. Zo knutselt de Muzikale Smid tussen 13.00 en 17.30 uur vier keer verschillende instrumenten in elkaar om ze vervolgens te bespelen. Van een emmer-bas tot de eensnarige Diddly Bo.  

De Soap Stunters van Tukkersconnexxion zijn van een heel ander kaliber. Dit retro-stuntteam gaat iets vertonen wat live nog nooit is gedaan en wat onder de huidige omstandigheden ook nooit eerder vertoond kon worden. Of het een sprong over brandende tankwagens wordt of wellicht een lancering als menselijke kanonskogel, kan het Boxtelse publiek 19 september drie keer bekijken. 

KNIERTJE

In de voorstelling Op Hoop Van Zegen van theatergroep Matrose wordt het gelijknamige stuk van toneelschrijver Herman Heijermans drie keer opgevoerd. Het gaat over vissersvrouw Kniertje die haar laatste twee nog levende zonen de zee opstuurt. Het publiek gaat mee in oude verhalen over nood, storm en stijgend water. 

Tenslotte gooit Safe van Compagnie Mobilette het weer over een andere boeg. Soliste Merel Voorsluis vraagt zich in een spectaculaire voorstelling af of je durft te leven met ongewassen handen, geschaafde knieĆ«n en zo nu en dan een ontploffende stofzuiger. 

Het volledige programma en de speeltijden staan op www.bockepruik.nl.


q Welke stunt de Soap Stunters laten zien tijdens festival Bockesprongen, is een grote verrassing. (Foto: eigen collectie).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding