Keira Kreijveld (links op het podium) heeft zilver gewonnen op het Zuid-Nederlands kampioenschap. (Foto: eigen collectie).
Keira Kreijveld (links op het podium) heeft zilver gewonnen op het Zuid-Nederlands kampioenschap. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

SUCCES LIEMPDSE JUDOKA OP ZUID-NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP


Zilveren plak voor Keira Kreijveld

Na anderhalf jaar zonder wedstrijden behaalde Keira Kreijveld het afgelopen weekend in Gilze namens Judo Club Liempde een zilveren plak op het Zuid-Nederlandse kampioenschap voor sporters onder achttien jaar. 

Keira kwam uit in de categorie meisjes tot 57 kilogram. In haar eerste partij was zichtbaar dat het lang geleden was dat ze een wedstrijd judoode. Ze stond te veel voorover naar haar tegenstander toe, die daardoor gemakkelijk een heupworp (uchi-mata) in kon zetten. Hierdoor verloor de Liempdse deze wedstrijd met ippon. 

De tweede partij won Keira met ippon. Ze viel constant aan en scoorde een half punt met een beenworp, al had ze aanvankelijk moeite haar opponent goed vast te pakken. Op de grond kon ze haar tegenstandster direct in een houdgreep nemen. 

De talentvolle judoka behaalde in haar derde wedstrijd een half punt door de worp van haar tegenstandster over te nemen en haar achterwaarts naar de grond te werpen. Vervolgens slaagde Keira erin wat kleine aanvallen op te zetten. Na een schijnaanval stapte haar opponent uit, waardoor het de Liempdse lukte met een heupworp opnieuw een half punt te scoren. In totaal ippon, en dus een overwinning.

Keira neemt zaterdag 18 september deel aan het Nederlands kampioenschap onder de achttien in Den Haag. Haar tweede plaats tijdens het Zuid-Nederlands kampionschap was voldoende voor kwalificatie.  

De afgelopen maanden was het door de coronamaatregelen lastig voor Keira om te kunnen trainen in Liempde. Om haar toch zoveel mogelijk te laten sporten en haar kracht en conditie op peil te houden is ze judotrainingen gaan volgen in Berlicum. Dat deden in het verleden meerdere judoka's van de Liempdse vereniging. Keira is hun voorbeeld gevolgd. 



u Judoka Keira Kreijveld (links) uit Liempde heeft zilver gewonnen op het Zuid-Nederlands kampioenschap in Gilze. Ze won twee van de drie partijen. (Foto: eigen collectie).