Deze kinderen zijn op weg naar school. Het is de eerste dag na de zomervakantie.
Deze kinderen zijn op weg naar school. Het is de eerste dag na de zomervakantie. Foto: Hans van Doorn

NUL VERKEERSSLACHTOFFERS IS HET DOEL

Opgelet: kinderen fietsen weer massaal naar school

De scholen zijn maandag weer begonnen en dus is het ineens druk op straat. De gemeente Boxtel heeft de gebruikelijke spandoeken opgehangen. De provincie Noord-Brabant voert een nieuwe campagne: Veilig naar school. 

Diverse lokale basisscholen bezitten zo'n certificaat, waaronder De Vorsenpoel. De snelheidsmeterspaarpot die vanochtend in de buurt van die school geplaatst is (zie artikel op de voorpagina), dient om de verkeersveiligheid te bevorderen. 

Silvo Steenkamer, directeur van De Vorsenpoel: ,,We geven nu geen extra aandacht aan het naar school fietsen. Door het jaar heen doen we wel het nodige aan verkeersveiligheid. We nemen deel aan ANWB Streetwise en maken soms gebruik van een verkeerskar uit Sint-Michielsgestel om aanschouwelijk les mee te geven."

Ook Leontine van Veghel, de kersverse directeur van De Hobbendonken, geeft aan in deze eerste week niet extra bezig te zijn met kinderen in het verkeer, maar daar gedurende het schooljaar wel tijd aan te besteden.

Jos Korsten van de Angelaschool reageert met dezelfde boodschap. Er worden zeker verkeerslessen gegeven, maar niet in het bijzonder bij de start van het seizoen. 

ZELF GOED OPLETTEN

De leerlingen moeten onderweg dan ook zelf goed opletten, daar hamert de provincie op met de campagne Veilig naar school. Het overkoepelende doel is groot: nul verkeersslachtoffers in Brabant. Zover is het nog niet, maar alle beetjes helpen. 



u Kinderen zijn met hun vader op weg naar de eerste schooldag in Boxtel. (Foto: Hans van Doorn).



Afbeelding
De scholen zijn weer begonnen, dus is het opletten in het verkeer
De scholen zijn weer begonnen, dus is het opletten in het verkeer