Vijf jonge hockeyers van MEP beginnen aan een nieuw seizoen.
Vijf jonge hockeyers van MEP beginnen aan een nieuw seizoen. Foto: Linda van de Wiel

What’s Up, hockeyers?

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Ze hebben er lang op moeten wachten. Maar eindelijk mogen ze weer competitie spelen. En Juul Harmeling, de zusjes Mijntje en Fleur van der Zanden, Anne Maas én Guus Packbiers hebben er heel veel zin in. Tijdens de kick-off van de Boxtelse hockeyclub MEP, die zaterdag plaatsvond op de velden van de vereniging in park Molenwijk, vertelden ze hoeveel zin. De aftrap van het nieuwe seizoen is gegeven, de bal rolt weer bij MEP.

Het is echt lang geleden dat jullie competitie gehockeyd hebben. Hebben jullie tijdens de zomervakantie iets gedaan om jullie conditie op peil te krijgen? Juul (7): ,,Ik heb heel veel gewandeld op vakantie. We waren in de bergen dus het was best zwaar.” Fleur (7): ,,Mijntje en ik zijn met onze ouders in Frankrijk geweest en wij hebben daar ook gewandeld.” Mijntje (9): ,,Dat klopt. We zijn zelfs pas net terug. Vannacht om half twee kwamen we thuis en we wilden heel graag vandaag komen hockeyen. Of ik moe ben? Best wel een beetje.” Guus (8): ,,Ik heb heel veel gevoetbald. Met vriendjes in de buurt en op vakantie.” Anne (9): ,,Ik racete met mijn step keihard van de ene naar de andere kant van de camping. En toen weer terug op de fiets. En ik heb thuis ook gehockeyd hoor. Ik speelde partijtje en wipte de bal tegen de muur.”

Wow, dat is best fanatiek zeg. En wat hebben jullie vandaag gedaan? Allemaal: ,,Gehockeyd natuurlijk!”
Hoe was dat? Guus: ,,Heel leuk. Het ging ook supergoed. Mijn team heeft alle partijtjes gewonnen. Maar het was voor de lol hoor.” Anne: ,,Ik deed het ook heel goed vandaag. Ik heb drie goals gemaakt. We hebben verloren van een team met alleen jongens. Maar ons team vindt dat dit niet telt omdat één goal afgekeurd had moeten worden.”
Waar hebben jullie het meest zin in als de competitie volgende week weer begint? Juul: ,,In het spelen tegen andere kinderen. We hebben heel lang alleen tegen andere kinderen van MEP gespeeld.” Anne: ,,Ik heb het meest zin in winnen!” Guus: ,,Ik ook. En in kampioen worden.” Fleur: ,,Ik hoop dat we de eerste wedstrijd verliezen. Daar leren we dan heel veel van en dan winnen we alle andere wedstrijden. En natuurlijk worden we dan kampioen. Daar heb ik zin in!”