Romee Albert opent morgen, vrijdag 10 september aan de Rechterstraat in Boxtel haar eigen onderneming: Studio Albert. (Foto: Peter de Koning).
Romee Albert opent morgen, vrijdag 10 september aan de Rechterstraat in Boxtel haar eigen onderneming: Studio Albert. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Romee Albert opent studio voor fotografie en (web)design

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Nieuws (c) Winkelcentra

Studio Albert. Onder die naam opende creatief ondernemer Romee Albert (26) vrijdag 10 september aan de Rechterstraat 25 haar eigen zaak. De Boxtelse bundelt in haar studio tal van zakelijke activiteiten zoals fotografie en grafisch design. Wandkasten en verkooptafels zijn gevuld met bijzondere woonaccessoires, daarnaast springen enkele fraai gestileerde Chierowski-fauteuils in het oog. ,,Ik vind het fijn een eigen plek te hebben om klanten te ontvangen.”

Romee legde deze week de laatste hand aan de inrichting van Studio Albert. ,,Ik wilde vroeger al een eigen bedrijf beginnen”, vertelt de Boxtelse, die op SintLucas de opleiding tot allround stilist en fotograaf voltooide. ,,Door in het diepe te springen, leer je het meest”, zegt ze. ,,Nu zet ik de volgende stap en bundel ik alle werkzaamheden op een eigen plek.”

Die plek is gelegen in het centrum van Boxtel, aan de onlangs vernieuwde Rechterstraat. ,,Het is een hele mooie straat geworden”, vindt Romee. ,,Ik voel me hier nu al thuis en wil er iets leuks van maken. Ik wil bijdragen aan de nieuwe uitstraling van Boxtel en hoop dat ik ook andere ondernemers kan inspireren.”

WEBSHOP

Op dagen dat de deur van Studio Albert gesloten is, richt de creatief ondernemer zich op fotografie, webdesign en branding van bedrijven en ontvangst ze klanten op afspraak. ,,Ik ontwerp logo’s, maak folders en visitekaartjes, ontwikkel websites en verzorg content voor sociale media. En natuurlijk maak ik foto’s. Mijn broer Stijn ondersteunt me bij webdevelopment.”

Romee vervolgt: ,,Als Studio Albert open is, begroet ik graag klanten die op zoek zijn naar leuke en verrassende woonaccessoires”, gaat de creatieve Boxtelse verder. In haar studio hebben onder meer lijvige koffietafelboeken, vazen, kandelaars, keramiek en opvallende kunstobjecten een plek gekregen. ,,In Studio Albert komt mijn webshop tot leven”, lacht ze. ,,Bijna alles wat je in mijn webwinkel vindt, toon ik ook in mijn studio.”

Romee laat zich bij de inkoop van woonaccessoires graag leiden door eigen smaak en voorkeuren. ,,Ik koop wat ik zelf mooi vind. Als stilist heb ik een bepaalde smaak en creëer ik een fijne sfeer waarmee ik anderen wil inspireren.” Ze staat te trappelen om de deur van Studio Albert voor het eerst te openen. ,,Op vrijdagochtend natuurlijk, als het weekmarkt is en het centrum gezellig volstroomt.”

OP DE FOTO: Romee Albert in haar nieuwe studio aan de Rechterstraat in Boxtel. Jarenlang was op deze plek herenmodezaak Verspaandonk gevestigd. (Foto: Peter de Koning).