Vijftig jaar lang was damesmodezaak Uniek aan de Rozemarijnstraat een begrip. Eind september sluit de winkel.
Vijftig jaar lang was damesmodezaak Uniek aan de Rozemarijnstraat een begrip. Eind september sluit de winkel. Foto: Henk van Weert

Modezaak Uniek sluit na halve eeuw

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Winkelcentra Nieuws (c)

Kledingzaak Uniek Mode aan de Rozemarijnstraat in Boxtel sluit na 26 september de deuren. Daarmee komt na vijftig jaar een einde aan winkel vol exclusieve damesmode. Eigenaar Tuur Raaijmakers heeft nog twee zaken in Reusel en gaat ook online verder. 

De oom en tante van Raaijmakers, Nel en Jan Panjoel, begonnen in Reusel met een kledingzaak en kwamen min of meer bij toeval in Boxtel terecht: ,,Destijds kregen we een tip uit Boxtel dat er een mooi pand in het centrum vrij kwam. De keuze was toen snel gemaakt.” Nu, een halve eeuw later vertrekt Uniek Mode omdat Raaijmakers op zoek is naar grotere panden om meer ruimte te bieden aan het kledingassortiment. 

REGIOWINKELS

,,Ik geloof heel erg in regiowinkels. Boxtel is daarvoor net te klein. En daarbij is de bereikbaarheid van het centrum de afgelopen jaren er niet beter op geworden. Daarom zeggen we de huur op.”

Komende weken zijn er verschillende kortingsacties. Raaijmakers: ,,Onze vaste klanten vinden het erg jammer. We zoeken naar een nieuwe locatie in de omgeving van Boxtel en ondertussen kunnen zij ook online en in Reusel terecht.”