Afbeelding
Foto: Ruud van Nooijen

Liempdse gids neemt wandelaars mee door Hezelaar

Algemeen Liempde (c) Cultuur & Kunst (c)

Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) verzorgt zondag 19 september een wandelexcursie door Hezelaar. Gids Peter Bressers neemt geïnteresseerden mee naar een van de oudste buurtschappen van Liempde. De rondleiding start om 10.00 uur bij bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd aan de Barrierweg 4.

Liempde is van oudsher een agrarisch dorp met gegroepeerde boerderijen rond akkers langs kronkelige wegen. Die liggen op de rand van hoger gelegen land. Hezelaar is een van de oudste buurtschappen waaruit Liempde is opgebouwd. De vroegste vermelding dateert uit 1308. 

De overgang van de Hezelaarse Akker, gelegen aan de oostkant van Liempde, naar het beekdal van de Groote Waterloop en het Hezelaarse Broek is op een aantal plaatsen nog duidelijk te zien. In 1422 bestond er een hoeve Ten Hezelaer of Hezeler. De exacte locatie daarvan is niet bekend, maar de gids geeft er tijdens de wandeling wel uitleg over.

INFORMATIE

Deelname aan de wandeling kost vijf euro per persoon, wat voor vertrek voldaan kan worden in D’n Liempdsen Herd. Dit is inclusief een kopje koffie of thee na afloop bij het bezoekerscentrum. Vooraf aanmelden is vanwege de geldende coronamaatregelen verplicht en kan via e-mailadres info@liempdsenherd.nl.

OP DE FOTO: Zicht op de Sint-Jans Onthoofdingskerk vanuit het Liempdse gehucht Hezelaar. (Foto: Ruud van Nooijen).