Medeoprichter Mario Knoops (geheel links) ondervraagt de wethouders Hans Heesen en Désiré van Laarhoven én fractievoorzitter Stefan de Nijs (rechts) over het verloop van de formatie van de coalitie waarin Combinatie95 samenwerkt met Balans en INbox. (Foto: Gerard Schalkx).
Medeoprichter Mario Knoops (geheel links) ondervraagt de wethouders Hans Heesen en Désiré van Laarhoven én fractievoorzitter Stefan de Nijs (rechts) over het verloop van de formatie van de coalitie waarin Combinatie95 samenwerkt met Balans en INbox. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

Combinatie95 viert uitgesteld feestje

Algemeen Liempde (c) Nieuws (c)

Een kwarteeuw Combinatie95, dat was zaterdag reden genoeg voor een uitgesteld feestje. De lokale politieke partij bestaat eigenlijk 26 jaar. In De Serenade zagen 75 genodigden hoe Wim Daniëls een humoristische presentatie gaf. Verder werd er teruggeblikt op de afgelopen tien maanden, waarin politiek gezien het nodige gebeurde.

De wethouders Désiré van Laarhoven en Hans Heesen en fractievoorzitter Stefan de Nijs lieten hun licht schijnen over de herindelingsverkiezingen van vorig jaar november en de periode daarna.

Politieke tegenpolen en grootmachten in de gemeente Boxtel, Combinatie95 en Balans, smeedden met INBox een coalitie. Opmerkelijk, want veel standpunten van de twee grote spelers lopen nogal uiteen. Partijvoorzitter Peter van de Wiel: ,,We hebben op een positieve manier gesproken over het proces. Balans en Combinatie95 hebben hun verantwoordelijkheid genomen. Ik heb alle vertrouwen in dat verbond.”

DE KLEINE AARDE

Volgens Van de Wiel kwam zaterdag wel inhoud aan de orde, maar was het toch vooral feest. Een van de onderwerpen die de revue passeerden, was het toekomstplan voor De Kleine Aarde. Een onderwerp uit de portefeuille van wethouder Van Laarhoven. Én een thema waarover de coalitiepartijen de komende weken wellicht rond de tafel moeten, want als er één item is waarover Combinatie95 en Balans van mening verschillen, dan is het dit wel. In oktober moet de gemeenteraad er een besluit over nemen en het is de vraag wat er dan gebeurt. Combinatie95 met duurzaamheid hoog in het vaandel, is hoogstwaarschijnlijk voor. Of dat voor Balans ook geldt, moet blijken.

Van de Wiel: ,,Ik vind het mooi om te zien dat een basisprincipe van De Kleine Aarde, het verantwoord omgaan met voedsel en het stimuleren van kringlooplandbouw, nadrukkelijk in het nieuwe plan voorkomt.”

De oud-wethouder genoot van de presentatie van neerlandicus en cabaretier Daniëls die de middag van humor met een boodschap voorzag. ,,Wim is een begenadigd spreker. Hij ging in op de kracht van lokale organisaties. Zoek het dichtbij, stelde hij, in het kleine en plaatselijke.” Volgens Van de Wiel was de gastspreker vol lof over de vele jongeren in de zaal. ,,Onze fractie telt een aantal jonge mensen en onze achterban ook. Daar zijn we blij mee.” Na afloop van het programma werd het nog even extra gezellig tijdens een barbecue. ,,Politiek mag ook leuk zijn”, besluit Van de Wiel. 

OP DE FOTO: Medeoprichter Mario Knoops (geheel links) ondervraagt de wethouders Hans Heesen en Désiré van Laarhoven én fractievoorzitter Stefan de Nijs (rechts) over het verloop van de formatie van de coalitie waarin Combinatie95 samenwerkt met Balans en INbox. (Foto: Gerard Schalkx).

Jubileumfeest Combinatie95 met optreden van Wim Daniëls.