Trainer Rolf instrueert JO8-spelers. (Foto: eigen collectie).
Trainer Rolf instrueert JO8-spelers. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

Jeugd DVG start nieuw voetbalseizoen op feestelijke wijze

Algemeen Sport & Gezondheid (c)

De pupillen van de Liempdse voetbalvereniging DVG kregen zaterdag een feestelijk voorproefje op het nieuwe seizoen. Een kick-offdag vol activiteiten en een Zweeds werpspel.

De ochtendnevel in sportpark De Roode Bleek was nog niet weggetrokken of de jongste voetballers zaten al aan de picknicktafels op het terras. Voor de spelertjes van de JO7-, JO8- en JO9-teams had de jeugdactiviteitencommissie een voetbalontbijt geregeld.

Nadat de hapjes en drankjes verorberd waren stonden hoofdtrainer Henri van den Braak en technisch jeugdcoördinator Jurge van der Velden klaar om de deelnemers de nodige voetbaltechnieken bij te brengen. Vooral het spelletje vier-op-een-rij kostte sommige van hen de nodige hoofdbrekens. Vervolgens konden de kinderen zich uitleven op twee attracties die gesponsord waren door de Club van 50 van DVG. 

Bij het sjoelvoetbal werden de ballen gemakkelijk in de vakken geschoven. De penalty-jump, waarbij de keeper in het doel stond op een opblaaskussen in de vorm van een grote voetbal, leverde veel spelers meer problemen op. Uiteindelijk waren Lonne Schippers, Sam van de Ven en Mees Verhoeven de besten in hun leeftijdsklasse.

SHOOT OUT

Daarna was het de beurt aan de JO10- en JO11-teams. Zij gingen direct van start met de techniektraining, gevolgd door een shoot-outtoernooi. De spelers moesten hierbij, startend vanaf de middencirkel, binnen twaalf seconden zien te scoren. Mathijs van der Velden, Thijl Spierings en Floris Rombauts behaalden een 100 procent-score. De keepers die hier de meeste ballen wisten te stoppen waren Jurre Schippers, Gijs de Kort en Moos van Erp. Na dit toernooi stond ook voor deze kinderen het sjoelvoetbal en de penalty-jump op het programma. Floris Rombauts, Jelle Damen en Guus van Leeuwen bleken de sterksten.

De dag eindigde met een kubb-toernooi voor de JO13-spelers. Zij streden in tweetallen in vier poules om de winst in dit werpspel. De koppels Ruud van Wijlick en Guus Botterman, Jesper van Leeuwen en Ties van de Biggelaar en Jelt Braken en Maik kwamen als winnaars uit de bus. (Foto: eigen collectie).