Frank Geurtz (links) van Just Fair Boxtel overhandigt symbolisch 2.500 euro aan Peter van Erp, voorzitter van de werkgroep Het Bewaarde Land Boxtel.
Frank Geurtz (links) van Just Fair Boxtel overhandigt symbolisch 2.500 euro aan Peter van Erp, voorzitter van de werkgroep Het Bewaarde Land Boxtel. Foto: eigen collectie

Just Fair Boxtel schenkt 2.500 euro aan Bewaarde Land

Algemeen Nieuws (c)

Just Fair Boxtel, vroeger de Wereldwinkel, heeft natuureducatieproject Het Bewaarde Land dinsdag 2.500 euro geschonken.

Just Fair stopte in november vorig jaar met haar activiteiten. De winkel in de bibliotheek die vrijwilligers runden, ging dicht. De stichting had echter wat geld over en verdeelt dit nu onder lokale organisaties die duurzaamheid uitdragen en hart hebben voor natuur en milieu. 

Het Bewaarde Land laat onder de vlag van IVN Brabant basisschoolleerlingen kennismaken met de natuur.  Ze verkennen drie volle dagen in drie achtereenvolgende weken een deel van natuurgebied Kampina. De kinderen zijn lichamelijk actief, ze leren van alles en hun creativiteit wordt aangesproken. Bomen klimmen, geblinddoekt een parcours lopen, planten herkennen en zelfs proeven, beestjes onderzoeken, het programma is gevarieerd. Vertaald naar vaardigheden van deze tijd leren de kinderen samenwerken, communiceren, kritisch denken en initiatief nemen.