Met haar nieuwe projectorkest Laatbloeiers wil Boxtel's Harmonie volwassenen de gelegenheid bieden alsnog een blaasinstrumenten te leren bespelen. (Foto: eigen collectie).
Met haar nieuwe projectorkest Laatbloeiers wil Boxtel's Harmonie volwassenen de gelegenheid bieden alsnog een blaasinstrumenten te leren bespelen. (Foto: eigen collectie). Foto: eigen collectie

Laatbloeiersorkest Boxtel’s Harmonie blijkt schot in de roos

Algemeen Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

Volwassenen die het jammer vinden dat ze als kind geen blaasinstrument leerden bespelen. Dat is de doelgroep die Boxtel’s Harmonie op het oog heeft voor een nieuw initiatief: projectorkest Laatbloeiers. Het blijkt een schot in de roos. Ondanks de zomervakantie kwamen sinds eind juni 24 aanmeldingen binnen bij de muziekvereniging. 

Dinsdagochtend 14 september vindt in Muziekhuis Boxtel aan de Passage Riche een bijeenkomst plaats. Daar kunnen de mensen die zich hebben opgegeven zich oriënteren op de verschillende instrumenten, uiteenlopend van dwarsfluit, klarinet, saxofoon, hoorn, trompet, bariton tot bastuba. Die worden gedemonstreerd door muziekdocent Peter Spierings. Hij leidt vanaf 21 september ook de tweewekelijkse repetitie waar deelnemers niet alleen hun instrument leren bespelen, maar tegelijk ook onderricht krijgen in het notenschrift. 

,,We zijn aangenaam verrast door het aantal aanmeldingen”, vertelt harmonievoorzitter Paul van Alphen. ,,Blijkbaar voorzien we in een behoefte. We hopen van harte dat alle mensen die interesse toonden, hier ook een nieuwe vorm van vrijetijdsbesteding vinden.”

OP DE FOTO: Met haar nieuwe projectorkest Laatbloeiers wil Boxtel’s Harmonie volwassenen de gelegenheid bieden alsnog een blaasinstrumenten te leren bespelen. (Foto: eigen collectie).