EHBO Liempde is blij met de nieuwe caravan die tijdens evenementen wordt ingezet voor hulpverlening. Het bestuur poseert in de voortent, van links naar rechts: (staand) Berdine Beugelsdijk, Christ van Brunschot en Margaret de Laat; (gehurkt) Chris van Gils, Hennie van den Oetelaar en Shirley Schoenmakers. (Foto: Hans van Doorn).
EHBO Liempde is blij met de nieuwe caravan die tijdens evenementen wordt ingezet voor hulpverlening. Het bestuur poseert in de voortent, van links naar rechts: (staand) Berdine Beugelsdijk, Christ van Brunschot en Margaret de Laat; (gehurkt) Chris van Gils, Hennie van den Oetelaar en Shirley Schoenmakers. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

EHBO-vereniging Liempde kan vooruit met nieuwe caravan

Algemeen Liempde (c) Nieuws (c)

Het officiële jubileum was al op 16 mei, maar zondag werd pas de 85e verjaardag van EHBO-vereniging Liempde gevierd. In bescheiden vorm kwamen sponsors, bestuur en overige leden samen in een feesttent achter jeugdhuis Pius X. Er werd geproost vanwege het lustrumfeest en mensen konden een kijkje te nemen in de nieuwe caravan. Bovendien werden zeven jubilarissen in het zonnetje gezet.

Het feest is al twee keer uitgesteld maar vond nu alsnog plaats. Hoewel in afgeslankte vorm maakten de vrijwilligers er een mooi samenzijn van. ,,We hebben een kleine expositie van oude attributen gemaakt. Je vindt er portofoons, oude EHBO-koffers en boekjes”, vertelde voorzitter Shirley Schoenmakers. Bestuurslid Chris van Brunschot vulde aan: ,,En er staan en hangen ook nieuwe spullen zoals onze hesjes, vlaggen en een AED.”

Het pronkstuk van de tentoonstelling was uiteraard de nieuwe caravan, die de EHBO-vereniging Liempde kon aanschaffen met onder meer een substantiële bijdrage van het Tourspel Liempde, dat in juli voor de tiende keer werd gehouden.

Schoenmakers: ,,Maar we kregen ook bijdragen van Wijkorgaan Liempde, Stichting Behoud Liempde en vanuit een statiegeldactie van supermarkt Coop Tax. De rest hebben we als vereniging zelf bijgelegd.”

ALTIJD PARAAT

Voorzitter Schoenmakers is blij dat zoveel bijdragen vanuit de gemeenschap komen. ,,Wij staan op alle evenementen klaar voor ons dorp. En als reactie deden zij hetzelfde voor ons.” Penningmeester Chris van Gils beaamt dit: ,,We zijn er altijd. Of het nu gaat om de Boeremèrt, de Jeugdvakantieweek of evenementen van Liempdse sportverenigingen, wij staan paraat.”

Afgelopen periode assisteerden de Liempdse EHBO’ers ook in de Boxtelse sporthal De Braken, waar de GGD coronavaccins uitdeelde. Bezoekers werden geobserveerd en indien nodig werd eerste hulp geboden. Deze taak en vele evenementen waarvoor de actieve vereniging haar diensten aanbiedt, leveren tal van bijzondere situaties op. Bestuurslid Hennie van den Oetelaar geniet daarom enorm van haar werk als EHBO’er. ,,Ik heb al van alles gedaan. Vorige week tijdens de Jeugdvakantieweek heb ik vooral veel verstuikingen gekoeld en splinters verwijderd. Ik vind het erg fijn mensen te helpen. En dan vooral omdat ik het kan.”

Van Brunschot beaamt dit: ,,Ik heb al meters pleisters geplakt. Ik heb zelfs altijd een koffertje met spulletjes bij me in het geval er iets gebeurt. Want EHBO’er ben je altijd.”

ZEVEN JUBILARISSEN

Tijdens het jubileumfeest werden zondag zeven vrijwilligers gehuldigd. Van Brunschot werd, samen met Annie Meulenbroek geëerd voor veertig jaar trouwe dienst. Trudy Dekkers neemt de EHBO-koffer al dertig jaar ter hand. José van den Boomen, Wil van Gerven, Michel Verdonk en Shirley Schoenmakers zijn 25 jaar lid. Ondanks het aantal jubilarissen neemt het aantal leden af. 

De Liempdse EHBO-vereniging telt ongeveer veertig leden en is op zoek naar enthousiaste mensen die zich willen inzetten als eerstehulpverlener. Geïnteresseerden kunnen een e-mail sturen naar voorzitter@ehboliempde.nl.

OP DE FOTO: EHBO Liempde is blij met de nieuwe caravan die tijdens evenementen wordt ingezet voor hulpverlening. Het bestuur poseert in de voortent, van links naar rechts: (staand) Berdine Beugelsdijk, Christ van Brunschot en Margaret de Laat; (gehurkt) Chris van Gils, Hennie van den Oetelaar en Shirley Schoenmakers. (Foto: Hans van Doorn).