Blaislie Kleijzen (links) rijdt door het Brabantse land. Twee buddy's begeleiden haar, Olga en Celine. Op de foto rijdt Celine naast Blaislie. (Foto: eigen collectie).
Blaislie Kleijzen (links) rijdt door het Brabantse land. Twee buddy's begeleiden haar, Olga en Celine. Op de foto rijdt Celine naast Blaislie. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

Brabants Mooiste eitje voor Blaislie Kleijzen

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Oké, voor iemand die op de racefiets de Mont Ventoux bedwongen heeft, is Brabants Mooiste peanuts. Desalniettemin waren Blaislie Kleijzen uit Boxtel en haar twee begeleidsters van Koraal De La Salle vier uur onderweg. Ze legden zeventig kilometer af, vanuit startpunt Oisterwijk. Een mooie training voor fietsproject Groesbeek-Boxtel.

Wielrennen is een grote liefhebberij van de sportieve tiener. Ze traint meermalen per week, samen met haar buddy Kees. Vorig jaar nog meldden haar ouders Petra en Ad dat ze een fietsmaatje zochten voor hun dochter. Liefst iemand die een hellinkje niet schuwt, want Blaislie houdt van klimmen. Omhoog, ongeacht pijn in de kuiten en een oplopende hartslag. De wielrenster trekt het liefst de bergen in. 

Daar was zondag geen sprake van, Blaislie doorkruiste het vlakke Brabantse land onder een stralende nazomerzon.

Binnenkort wachten de Boxtelse wel ‘bergen’, althans, heuvels. Ze doet van 27 tot en met 30 september mee aan Groesbeek-Boxtel, een fietsproject van jeugdzorgorganisatie De La Salle. 

Blaislie beklimt dan onder andere de welbekende Zevenheuvelenweg. Menig Vierdaagseloper heeft er zweetdruppeltjes liggen en ook voor veel wielrenners is het een geliefd parkoers. Omhoog is het even stampen op de pedalen, naar beneden is een genot. 

EEUWFEEST DE LA SALLE

Uiteindelijk fietst Blaislie van Groesbeek terug naar Boxtel. Ze rijdt niet alleen, maar met een groep van vijftien jongeren en zestien begeleiders. In totaal leggen ze honderd kilometer af, een verwijzing naar het honderdjarig bestaan van De La Salle. Vorig jaar reed een groep jongeren van het instituut een eigen Amstel Gold Race.

OP DE FOTO: Blaislie Kleijzen (links) rijdt door het Brabantse land. Twee buddy’s begeleiden haar, Olga en Celine. Op de foto rijdt Celine naast Blaislie. (Foto: eigen collectie).