Ducks/Oysters en Black Bulls tijdens een eerder treffen. (Foto: Hans Verberk).
Ducks/Oysters en Black Bulls tijdens een eerder treffen. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

Ducks/Oysters zegeviert in Nattekrantentoernooi

Algemeen Munsel/In Goede Aarde (c) Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

De rugbyers van Ducks/Oysters kwamen zaterdag goed voor de dag op het nattekrantentoernooi van The Dukes in Den Bosch. Sterker nog, de Boxtelaren namen de wisselbeker mee naar huis.

Na keurige overwinningen op Tilburg en gastheer The Dukes zou de derde wedstrijd bepalend zijn voor Ducks/Oysters. Tegenstander was Black Bulls uit Overloon. Dit team had ook tweemaal gewonnen, dus het werd een echte strijd om de eerste prijs. 

De gasten bleken iets sterker en wonnen de spannende finalewedstrijd. De wisselbeker kon mee naar Boxtel. 

SMALLE SELECTIE

De Ducks/Oysters-combinatie liet zien over voldoende talent te beschikken en tevens ook de nodige routine in de gelederen te hebben. Doelstelling is dan ook hoge ogen te gaan gooien in de competitie. Wat nog enige zorgen baart is dat de selectie aan de smalle kant is. Dat maakt een team kwetsbaar.

Over twee weken is de kick-off van de competitie met een uitwedstrijd tegen ‘angstgegner’ Octopus Uden. De competitie heeft dit jaar ook een internationaal tintje doordat het Duitse Aachen deelneemt aan de Nederlandse titelstrijd. De selectie heeft nog een aantal trainingen de kans om sommige details in het spel te perfectioneren voordat de competitie losbarst. 

Rugbyclub Ducks heeft behalve een vaandelteam ook meerdere jeugdploegen. De vereniging biedt al trainingen voor kinderen vanaf zes jaar. Rugby is een stevige sport, maar respect speelt een grote rol, net als teamgeest. Wie meer wil weten over de club of de rugbysport, vindt nadere informatie op de website www.rcducks.nl. Jeugd mag gratis komen proefdraaien tijdens een training.

OP DE FOTO: Ducks/Oysters en Black Bulls tijdens een eerder treffen. (Foto: Hans Verberk).