Maandagochtend kregen de NS-gastvrouwen Suzy en Karin hulp van een van de medewerkers uit de bewaakte WSD-fietsenstalling in het Boxtelse station. Die assisteerde om een OV-fiets die in de weg stond aan de kant te zetten. (Foto: Hans van Doorn).
Maandagochtend kregen de NS-gastvrouwen Suzy en Karin hulp van een van de medewerkers uit de bewaakte WSD-fietsenstalling in het Boxtelse station. Die assisteerde om een OV-fiets die in de weg stond aan de kant te zetten. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

‘Rijwielen in de stalling plaatsen, aub!’

Algemeen Verkeer & Infrastructuur (c) Nieuws (c)

Nu de zomervakantie voorbij is, wordt er ook weer meer gebruikgemaakt van het openbaar vervoer. Net als elders in het land zorgt het bij het NS-station voor behoorlijk was overlast van fietsen die buiten de rekken worden neergezet, terwijl in de stalling ruimte genoeg is. Deze en volgende week worden reizigers op een vriendelijk manier geattendeerd om hun rijwiel juist weg te zetten.  

NS-stationsmanager Armando Marquard meldt dat fietsen die buiten de stalling worden geplaatst vaak op hinderlijke plekken staan. Onder meer voor de ingang van de lift. Maar ook op de zogeheten geleidelijn, het reliëf in het trottoir voor mensen met een visuele beperking. Daarnaast blokkeren de rijwielen nogal eens de nooduitgang van de StationsHuiskamer. 

Suzy en Karin, twee gastvrouwen van NS, spreken dezer dagen reizigers aan die hun fiets niet in de stalling plaatsen. Echter niet op verwijtende of vermanende wijze. Ze stellen zich behulpzaam op om mensen bewust te maken de beschikbare fietsenrekken op de juiste manier te gebruiken. Ook verplaatsen ze foutief geparkeerde rijwielen naar de stallingen aan de weerzijden van het stationsgebouw.

CAMERA’S

Onlangs zijn er meer maatregelen genomen om het station te verbeteren. Samen met ProRail heeft NS alle ruiten van de passerelle vervangen. Bovendien is aan de achterkant van het station (westelijke uitgang Boxteler Baanplein/Van Salmstraat) een camera opgehangen om de sociale veiligheid te vergroten.

Of de plaatsing van de camera’s rechtstreeks verband houdt met de vernielingen in de fietsenstalling aan het Boxteler Baanplein waaraan deze krant in april een artikel wijdde, is niet bekend bij de een woordvoerder van NS. 

OP DE FOTO: Maandagochtend kregen de NS-gastvrouwen Suzy en Karin hulp van een van de medewerkers uit de bewaakte WSD-fietsenstalling in het Boxtelse station. Die assisteerde om een OV-fiets die in de weg stond aan de kant te zetten. (Foto: Hans van Doorn).

Fietsen ruimen bij NS-station.
Fietsen ruimen bij NS-station.
Fietsen ruimen bij NS-station.
Fietsen ruimen bij NS-station.