Ducks-speelster Nikki van Nes is aan slag tegen Hilversum Hurricanes. (Foto: Hans Verberk).
Ducks-speelster Nikki van Nes is aan slag tegen Hilversum Hurricanes. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

Boxtelse softbalsters niet opgewassen tegen Hilversum Hurricanes

Algemeen Munsel/In Goede Aarde (c) Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Het zag er zonnig uit voor de softbalsters van Ducks-Gryphons, afgelopen zondag. Maar dat gold evenzeer voor de vrouwen van Hilversum Hurricanes. Die bleken aanzienlijk sterker dan de Boxtelse speelsters, zo werd in beide wedstrijden duidelijk. Hoewel de start van de tweede partij veelbelovend was voor Ducks.

Ducks-Gryphons softbalde thuis, in Rosmalen. Het team is samengesteld uit speelsters van de Boxtelse en de Rosmalense club en wisselt de plek van de thuiswedstrijden af. De ploeg had het zwaar aan slag. Ze kreeg geen grip op de pitcher van de tegenstander. De gasten op hun beurt hadden ook wat moeite met de worpen van pitcher Inge van Geel. Toch wisten de Hilversumse vrouwen iedere inning wat punten bij elkaar te sprokkelen en eindigde de wedstrijd in een 10-0 nederlaag voor Ducks-Gryphons. 

VOORSPRONG

De tweede wedstrijd begon een stuk beter voor de thuisploeg. Door onder andere een prachtige driehonkslag van Mariah Furman verkreeg Ducks al snel een 3-1 voorsprong. In de tweede en derde inning wisten beide teams punten te scoren en leek de partij een nek-aan-nek race te worden. Aan het einde van de derde inning stonden de Boxtelse speelsters nog altijd voor, met 5-4. In de vierde inning wisten de gasten de ballen echter goed te raken en punten binnen te slepen. Het was erop en erover, met de Boxtelse voorsprong was het gedaan, de Hilversumse vrouwen liepen flink uit. Ducks-Gryphons zette drie pitchers op de plaat, maar kon geen tegenstand meer bieden aan de sterke slagploeg. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 15-5 in het voordeel van Hilversum Hurricanes.

OP DE FOTO: Ducks-speelster Nikki van Nes is aan slag tegen Hilversum Hurricanes. (Foto: Hans Verberk).