LSV verliest eerste bekerwedstrijd met ruime cijfers

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c) Lennisheuvel (c)

Het vaandelteam van LSV speelde zondag 5 september de eerste bekerwedstrijd van het seizoen, uit tegen Audacia in Moergestel. De thuisploeg kwam al binnen tien minuten op voorsprong en dat was meteen een indicatie voor het hele wedstrijdverloop.

LSV begon slap aan de partij en na een goede aanval van Audacia stond LSV na 20 minuten zelfs al met 2-0 achter. Vijf minuten later werd het alleen maar erger voor de Lennisheuvelnaren. Een matige terugspeelbal werd onderschept door de spits van Audacia, waardoor hij een op een liep met de keeper. Linksback Job Kruijssen ging in de achtervolging en en trok aan de noodrem, met als gevolg een rode kaart en een penalty tegen. De penalty werd feilloos benut en zo was het na 26 minuten 3-0 voor Audacia en stond LSV met nog maar tien man op het veld.

Vlak na deze 3-0 viel LSV-speler Jorn Penninx uit met een blessure, Bart Dammers verving hem. Dirk van der Struijk speelde een strakke bal naar Dammers die de leren knikker uitstekend liet vallen. Na deze combinatie werd Jarne van der Heijden diep gestuurd, maar de centrale verdediger van Audacia trok aan de noodrem. Ook hij moest het veld met rood verlaten en zo was het weer tien tegen tien.

LSV kreeg een vrije trap die Dirk van der Struijk nam. Hij passte naar Abdelatief Azamat die de bal strak voortrok. De knikker werd aangeraakt door een verdediger van Audacia en belandde in eigen goal. Met 35 minuten op de klok stond er 3-1 op het scoreboard.

Snel hierna viel ook Van der Heijden uit met een blessure en zo gebruikte LSV in de eerste helft alle wissels noodgedwongen. Na de rust ging het redelijk gelijk op, maar Audacia creĆ«erde meer kansen. Gelukkig voor LSV wist keeper Ricardo Verheijden een hoop ballen te keren. Na 65 minuten kreeg LSV toch de vierde tegentreffer van de middag om de oren. Na een scherpe counter van Audacia werd de bal in de korte hoek geschoten.

STRAFSCHOP

Een kleine tien minuten later werd de laatste goal van de middag gemaakt, wederom uit een penalty. Keeper Verheijden pakte een inzet, maar had de bal niet klemvast. De aanvaller van Audacia ging voor de afvallende bal enn liet zich slim vallen in het duel. De strafschop ging onberispelijk binnen.

LSV zat er doorheen en kon niet meer wisselen, maar bleef vechten om een grotere achterstand te voorkomen. Een goal zat er niet meer in voor de Lennisheuvelnaren, maar ze wisten in ieder geval te voorkomen dat ze nog meer treffers om de oren kregen. Dit lukte en zo eindigde de wedstrijd in een verdiende 5-1 overwinning voor Audacia.

OP DE FOTO: LSV. (Foto: Hans Verberk).