Twee tegenstanders rennen op de bal af. Een speler van Essche Boys ligt erbij en kijkt ernaar. (Foto: Hans van Doorn).
Twee tegenstanders rennen op de bal af. Een speler van Essche Boys ligt erbij en kijkt ernaar. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

Bekerwedstrijd tussen ODC en Essche Boys eindigt in gelijkspel

Algemeen Esch (c) Sport & Gezondheid (c) Selissenwal (c) Nieuws (c)

ODC is het nieuwe seizoen begonnen met een 0-0 gelijkspel tegen Essche Boys. De tricolores waren in het eerste bekerduel van het seizoen lange tijd nauwelijks gevaarlijk tegen de gegroepeerd spelende vierdeklasser uit Esch. Grote kansen kwamen er pas in de slotfase maar toen hadden de Boxtelse spelers het vizier niet op scherp staan.

Het eerste elftal van ODC heeft ten opzichte van vorig seizoen een gedaanteverwisseling ondergaan. Nadat een aantal ervaren spelers is gestopt, bouwt de kersverse trainer Piet Drijvers aan een nieuw team met daarin veel jeugd. Van het elftal dat aan de start verscheen tegen Essche Boys, stonden maar liefst vijf spelers opgesteld met een geboortedatum in 2001 of 2002. Van zo’n jonge groep mag misschien nog niet meteen het allerhoogste worden verwacht.

Tegen Essche Boys liep het vanaf het begin wat stroef bij ODC waardoor er weinig kansen werden gecreëerd. Aanvoerder Sjoerd van Lokven kreeg er eentje in de beginfase maar zijn geplaatste lob ging over. De gasten werden na een kwartier voor het eerst gevaarlijk via Lars van Wanrooij. Doelman Robbie Roelofs greep echter goed in en voorkwam daarmee een tegentreffer. Het enige nog vermeldenswaardige wapenfeit voor de pauze was een inzet van Stef van Alphen die net voorbij de verkeerde kant van de paal ging.

Na rust veranderde er aanvankelijk weinig aan het wedstrijdbeeld. ODC had veel balbezit maar werd nauwelijks gevaarlijk. Essche Boys kon daardoor - onder leiding van de routiniers Jasper Vorstenbosch (oud-ODC) en Quint den Ouden - gemakkelijk op de been blijven. Pas in het laatste kwartier gaven de tricolores wat meer gas en kreeg de Essche defensie het lastiger. Tijn Boons zette in de 75e minuut goed door op de achterlijn waarna Koen van de Wetering iets te veel tijd nodig had om de voorzet af te ronden. Vlak daarna stuurde Joep van der Meijden met een steekbal Van Lokven weg. De bal belandde vervolgens via Essche Boys-keeper Bart Spooren tegen de paal. Doelman en metaal voorkwamen een treffer.

BINNENKANT PAAL

Niet veel later zette Van der Meijden zijn aanvoerder opnieuw vrij voor het doel maar weer ging de bal er niet in. Ook Stijn Pijnenburg was in de slotfase dicht bij een treffer. Hij had pech en raakte de binnenkant van de paal. Desondanks had de treffer ook nog aan de andere kant kunnen vallen. In de blessuretijd kreeg Lars van Wanrooij namens de bezoekers namelijk nog een grote kans maar ook hij vond het net niet waardoor de derby eindigde zoals hij begon.

Zondag 12 september speelt ODC de tweede bekerwedstrijd. De mannen van Piet Drijvers gaan dan in Moergestel op bezoek bij Audacia. De bal rolt daar vanaf half drie.

OP DE FOTO: Twee tegenstanders rennen op de bal af. Een speler van Essche Boys ligt erbij en kijkt ernaar. (Foto: Hans van Doorn).