Afbeelding

Bridgers weer aan tafel in restaurant Lotus

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Nieuws (c)

Bridgeclub Boxtel begint dinsdag haar seizoen. Na een periode in een beperkte setting in gemeenschapshuis De Rots gekaart te hebben, keren de bridgers terug op hun vertrouwde honk: Chinees restaurant Lotus in de Breukelsestraat.

Daar zijn weer alle kaartmiddagen- en avonden. Bridgeclub Boxtel speelt op dinsdag- en donderdagavond vanaf 19.30 uur en op woensdagmiddag vanaf 13.30 uur. De coronamaatregelen laten alle activiteiten van de club weer toe. 

Wie bij de club wil gaan bridgen, kan zich per e-mail aanmelden via bridgeclubboxtel@gmail.com. In tegenstelling tot bij andere verenigingen bestaat bij Boxtel de mogelijkheid voor spelers om zich individueel in te schrijven. De club zoekt dan via een zogenaamd matchmakerprincipe een passende bridgepartner.

De vereniging merkt dat de belangstelling voor het bridgespel groeit onder mensen die het nog niet kennen, maar wel willen ontdekken. Vandaar dat er voorbereidingen getroffen worden om per januari 2022 een beginnerscursus op te starten. 

VEERTIG JAAR

Bridgeclub Boxtel zint nog op een manier om haar veertigjarig bestaan te vieren. De vereniging mocht in september 2020 veertig kruisjes achter haar naam zetten, maar kon daar toen geen aandacht aan besteden. Nu mag er meer en wordt er mogelijk alsnog een feestelijk tintje gegeven aan het kroonjaar.

Gedurende de zomer konden bridgeliefhebbers in De Rots terecht op dinsdagavond. Er werd met een gelimiteerd aantal paren zomeravondbridge gespeeld. In de periode daarvoor deden mensen mee aan een online competitie onder de noemer BReL, een samenwerkingsverband tussen meerdere bridgeclubs in de gemeente Boxtel. (Foto: Peter de Koning).