Voorbeeld van een bloemlicht, met een tak als basis. (Foto: eigen collectie).
Voorbeeld van een bloemlicht, met een tak als basis. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

Bloemlichten te bewonderen in Sparrenrijk

Algemeen Cultuur & Kunst (c) Agenda

Vormgeefster Irmegard Trimbos houdt komende zaterdag een expositie op een bijzondere locatie: haar atelier aan de Esscheweg 1, midden in Sparrenrijk. Ze stelt van 11.00 tot 13.00 uur bloemlichten tentoon, creaties van afgevallen takken.

Trimbos: ,,De bloemlichten zijn kleurrijke objecten. De eigenheid van een tak vormt de inspiratie voor een object. Ze zijn stuk voor stuk uniek.” Hun lengte varieert van veertig centimeter tot zo’n twee meter.

In haar atelier Irm Create starten de komende maanden creatieve workshops. Trimbos geeft zaterdag een presentatie van het aanbod. ,,Intuïtie of experiment spelen daarin een grote rol. Maken zonder vooraf te weten wat het eindresultaat zal zijn. Met deze manier van werken kunnen er dingen ontstaan die je van tevoren niet had kunnen bedenken en die vaak verrassend zijn”, verduidelijkt de vormgeefster. 

Als kennismakingsactiviteit verzorgt Trimbos 11 september van 14.00 tot 16.00 uur een gratis workshop intuïtief schilderen. Aanmelden hiervoor kan tot 9 september via: info@irmcreate.nl.

OP DE FOTO: Een bloemlicht, met een tak als basis. (Foto: eigen collectie).