Kindervakantiewerk Boxtel in 2019. Misschien wordt er in 2022 ook weer getimmerd en gezaagd op de parkeerplaats aan de Dr. de Brouwerlaan. (Foto: Albert Stolwijk).
Kindervakantiewerk Boxtel in 2019. Misschien wordt er in 2022 ook weer getimmerd en gezaagd op de parkeerplaats aan de Dr. de Brouwerlaan. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Josje van der Heijden wil kindervakantiewerk Boxtel nieuw leven inblazen

Algemeen Boxtel Oost (c) Nieuws (c)

Misschien is er volgend jaar weer een bouwdorp in Boxtel. Josje van der Heijden wil de kar wel trekken en probeert nu voldoende vrijwilligers om zich heen te verzamelen om het kindervakantiewerk nieuw leven in te blazen.

De laatste keer dat Boxtelse jeugd hutten kon bouwen in de laatste week van de zomervakantie, was in 2019. Vorig jaar was corona spelbreker, dit jaar waren er niet voldoende vrijwilligers voorhanden.

Van der Heijden woont in Boxtel en reageerde op een stelling die Brabants Centrum vorige week in ledenapp Ons BC en op Facebook postte. Die luidde: Het is een groot gemis dat Boxtel geen kindervakantieweek heeft. Uit de commentaren bleek dat verschillende mensen dit spijtig vonden. Hierop schreef Van der Heijden dat zij wil proberen het jeugdvakantiewerk in het dorp weer vlot te trekken.

,,Mijn buurvrouw heeft al aangegeven dat ze ook mee wil helpen”, vertelt de Boxtelse. ,,Ik heb de laatste twee keer meegeholpen met het kindervakantiewerk hier en had me al aangemeld voor dit jaar. Helaas ging het niet door omdat er te weinig vrijwilligers opstonden.”

KANSEN

Ze ziet kansen voor volgend jaar. ,,We zouden verenigingen kunnen vragen een stukje van het programma in te vullen, met sportactiviteiten bijvoorbeeld. Ik heb ook nog contact met de mensen die het kindervakantiewerk in Boxtel een aantal jaren georganiseerd hebben. Misschien wil een deel van hen nog meedoen of zijn ze bereid ondersteuning te bieden als vraagbaak, dat zou fijn zijn.”

In Liempde, Lennisheuvel en Esch was wel jeugdvakantiewerk. Van der Heijden: ,,Mijn kinderen misten het. Hun neefjes en nichtjes gingen wel hutten bouwen, zij wilden ook. Ik hoop dat er mensen bereid zijn met mij de handschoen op te pakken.” Wie mee wil helpen het kindervakantiewerk in Boxtel weer van de grond te krijgen, kan zich bij Josje van der Heijden melden via een persoonlijk bericht op Facebook.

OP DE FOTO: Kindervakantiewerk Boxtel in 2019. Misschien wordt er in 2022 ook weer getimmerd en gezaagd op de parkeerplaats aan de Dr. de Brouwerlaan. (Foto: Albert Stolwijk).