Lionsclub brengt geld voor een koekalfje bijeen


Kinderboerderij Boxtel wil twee koekalfjes aanschaffen van het ras Dexter. Een kan er alvast gekocht worden, dankzij een donatie van 900 euro van Lionsclub Dommel en Aa die bij Jumbo Boxtel een statiegeldactie hield.

Gedurende een maand konden klanten van de supermarkt hun emballagebonnetjes aan de serviceclub schenken. De Lions deden ook zelf nog een duit in het zakje om tot het totaalbedrag van 900 euro te komen. Robert Jan de Weger, voorzitter van Lionsclub Dommel en Aa en filiaalmanager Oskar Martens van Jumbo Boxtel mochten een cheque overhandigen aan de voorzitter van de lokale Kinderboerderij, Emile Lockefeer.

BEPERKT AANBOD

Voor een kalf is nu voldoende geld binnen, voor het tweede zoekt de serviceclub nog naar aanvullende financiering. Wanneer het eerste koetje bij Kinderboerderij aan het Apollopad arriveert, is nog onbekend. Er wordt naar een geschikt kalf gezocht, maar het aanbod is vrij beperkt. De Dexter is een klein runderras dat door zijn formaat en kindvriendelijke karakter goed op de boerderij past.