Het kabbelende Binnendommeltje is volgens briefschrijfster Diny Stolvoort een aanwinst voor het Boxtelse centrum. (Foto: Hans van Doorn).
Het kabbelende Binnendommeltje is volgens briefschrijfster Diny Stolvoort een aanwinst voor het Boxtelse centrum. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

Boxtel Binnen de Bruggen: 't maakt je vrolijk


Vol belangstelling heb ik de herinrichting van de Rechterstraat gevolgd. Steeds weer benieuwd hoe het nu weer zou worden en steeds weer aangenaam verrast. Een prachtig pleintje voor De Rechter, bij Bruna en de Rozemarijnstraat. Mooie bomen, stoere banken en zo waar een heus Binnendommeltje. Wat is het leuk en speels geworden. Als het tussen de buien door droog is dan zie ik mensen gezellig door de straat flaneren. Het lijkt wel een boulevard en het roept vakantiegevoelens in mij op. Soms ga ik op de Zwaanse Brug staan of bij Villa Phaf en overzie dan die lange stenen straat. Ik kan mij dan goed voorstellen dat dit een van de eerste bestraatte wegen in de regio was. Een stukje historie dat een nieuw gezicht heeft gekregen.

Wat ontzettend fijn dat het zo mooi is geworden; je wordt er vrolijk van. Ik ben niet de enige die er vrolijk van wordt. De afgelopen jaren heb ik heel veel mensen horen mopperen over dure uitgaven en onnutte Binnendommeltjes. Dezelfde personen vertellen nu verrast te zijn en het toch wel heel mooi te vinden. Je hoort mensen hun zorgen uitspreken omdat ze hopen dat het zo mooi blijft. Dat lijkt me een goed teken, mensen hebben gevoel voor de straat gekregen en willen hem koesteren. Er zijn nog wel een paar haken en oogjes die aandacht verdienen maar daar wil ik nu niet bij stilstaan. Laten wij samen stilstaan bij het genieten. Samen blij zijn dat we in zo’n mooi dorp wonen met een prachtige omgeving en mooie wijken en nu ook een heel bijzonder en speels centrum. Laten we de Rechterstraat nog meer kracht geven en hem verlengen; dat lange rechte pad doortrekken tot in de Stationsstraat.

Zoveel zielen, zoveel zinnen zeiden ze vroeger. Onze wethouder Fred van Nistelrooij stelde dat alle inwoners van Boxtel deskundigen lijken als het over de openbare ruimte gaat. Deze ‘deskundige' spreekt graag een woord van dank aan de deskundigen van het gemeentehuis en de initiatiefnemers: Goed gedaan!


        DINY STOLVOORT