Kas Beekmans rijdt naar een zevende plaats in de eindstand van de Northern Talent Cup. (Foto: Damon Teerink photography).
Kas Beekmans rijdt naar een zevende plaats in de eindstand van de Northern Talent Cup. (Foto: Damon Teerink photography). Foto: Damon Teerink photography

Kas Beekmans zevende in racecompetitie


De Boxtelse motorcoureur Kas Beekmans belandde in de eindstand van de Northern Talent Cup op de zevende plaats. Afgelopen weekend was de seizoensfinale op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg. Beekmans eindigde in de eerste race als zevende en in de tweede als twaalfde.

De Boxtelaar startte als achtste op de ranking aan de wedstrijden. Hij schoof in het totaalklassement dus een plekje naar boven op. 

BESLAGEN VIZIER

Kas begon zijn eerste race vanaf de derde startrij. De omstandigheden waren tijdens de wedstrijd compleet anders dan in de trainingen. Het had flink geregend voorafgaand aan de race, waardoor de rijders van start gingen op regenbanden. De jonge coureur startte voortvarend, belandde op plek vijf en reed mee met de kopgroep van zeven rijders. Na een poos kreeg de Boxtelaar echter last van een beslagen vizier, dat zijn zicht belemmerde. Hierdoor kon hij zich niet langer mengen in de strijd om de podiumplaatsen. Hij finishte als zevende.

In de eerste helft van de tweede race bivakkeerde Kas rond de achtste plaats, maar gaandeweg zakte hij wat terug en kwam in een gat tussen twee groepen terecht. Hij wist met een aantal andere coureurs aan te sluiten bij de kopgroep en ging als zesde de laatste ronde in. In die laatste omloop had Kas geen geluk. 

Bij het afremmen voor de krappe bocht drie werd hij naar buiten gedrukt en viel terug naar plaats negen. Een bocht later werd hij van achteren aangereden door een andere rijder, die daarbij ten val kwam. Kas verloor veel tijd, maar wist in de laatste sectoren toch weer twee rijders te passeren. Hierdoor kwam hij als twaalfde over de streep.