Het in 2011 door Zorggroep Elde Maasduinen gebouwde Elisabethsdael aan de Mgr. Bekkersstraat in Boxtel werd in 2017 verkocht aan woonstichting Joost, die er senioren huisvest.
Het in 2011 door Zorggroep Elde Maasduinen gebouwde Elisabethsdael aan de Mgr. Bekkersstraat in Boxtel werd in 2017 verkocht aan woonstichting Joost, die er senioren huisvest. Foto: Brabants Centrum

LAATSTE VIERING OP 13 SEPTEMBER

Kerkdiensten voorgoed voorbij in Elisabethsdael 

De tweewekelijkse kerkdiensten die tot half maart 2020 werden gehouden in wooncomplex Elisabethsdael (foto boven) aan de Mgr. Bekkersstraat in Boxtel keren niet terug. Toen vorig jaar maart de coronapandemie uitbrak, werden de vieringen geschrapt. 

De eucharistievieringen of woord- en communiediensten in Elisabethsdael werden vooral bezocht door bewoners van het tegenover gelegen Vinckenrode en andere mensen uit de buurt, meldt Roos Augustijn, de geestelijk verzorger van het zogeheten hofjeshuis van Zorggroep Elde Maasduinen. Die bouwde op de plek van het voormalige verzorgingshuis Emmaus zo'n tien jaar geleden beide wooncomplexen. Elisabethsdael werd in 2017 verkocht aan woonstichting Joost. 

,,Toen er in de afgelopen maanden weer meer mogelijk werd, rees de vraag of deze vieringen op Elisabethsdael weer zouden worden hervat. Dit zal helaas niet gebeuren", zo is te lezen in een brief die Augustijn aan de vaste bezoekers van de kerkdiensten stuurde. Voor de bewoners van verpleeghuis Vinckenrode zullen voortaan maandelijks kleinschalige vieringen worden gehouden. Die zijn echter niet toegankelijk voor bezoekers van buitenaf. 

Augustijn begrijpt dat diverse vaste bezoekers het wegvallen van de diensten in Elisabethsdael als een gemis zullen ervaren. Daarom wil de geestelijk verzorger nog een laatste gezamenlijke eucharistieviering houden. Dat gebeurt maandag 13 september om 15.00 uur. Belangstellenden hoeven zich niet aanmelden, maar er is slechts plaats voor vijftien mensen.