WETHOUDER WIM VAN DER ZANDEN VEILT WERKSTUKKEN


Open dag Hobbycentrum: vol programma

Hobbycentrum Boxtel (HCB) houdt zaterdagmiddag 4 september open huis. Bezoekers kunnen tussen 13.00 en 16.00 uur een vol programma verwachten, met voor ieder wat wils. 

De deelnemers van de diverse HCB-hobby's geven niet alleen demonstraties om te laten zien wat hun favoriete bezigheid zoal behelst, maar er is ook een expositie met werken die door hen zijn gemaakt. Zo zijn er beelden, keramiek, schilderijen, aquarellen, textiel- en handwerken en glas in lood.

In de diverse zalen vertellen hobbyisten over hun werk en de cursussen die HCB door het jaar heen op de kalender heeft staan. Tevens geven vrijwilligers van Seniorweg uitleg over de huidige digitale wereld en is er informatie te verkrijgen over taalcursussen, modelspoorbouw, dans en gymnastiek. Bestuursleden van HCB beantwoorden vragen.

Bezoekers kunnen tevens meedoen aan een loterij, waarbij zij onder meer een gratis cursus van vijf lessen kunnen winnen. Een lot kost één euro; de trekking is om 15.30 uur.

Halverwege de middag is er nog een veiling van zelfgemaakte werkstukken. In totaal bevat de veilingcatalogus meer dan honderd voorwerpen, die tentoon gesteld staan in de beweegzaal tussen 13.00 en 14.00 uur. 

Wethouder Wim van der Zanden neemt de veilinghamer ter hand nemen om te zorgen dat alle werken een andere eigenaar krijgen. De stukken die niet geveild kunnen worden, worden later alsnog te koop aangeboden.

Het Hobbycentrum is gevestigd aan Baroniestraat 105 in Boxtel. Omdat er in de directe omgeving niet veel parkeerruimte is, wordt iedereen verzocht zoveel mogelijk per fiets te komen.