Platform Selissen teleurgesteld over aanpak jeugdoverlast

Algemeen Selissenwal (c) MijnGemeenteDichtbij Nieuws (c)

Dat B en W van Boxtel de aanpak van jeugdoverlast in de omgeving van gemeenschapshuis De Walnoot vooralsnog ‘slechts’ ambtelijk aan wil pakken, leidt tot verbazing. Zowel bij fractievoorzitter Gerlof Roubos van coalitiepartij Balans, als bij Platform Selissen. Voorzitter Jan Pennings van het wijkorgaan zegt zelfs ‘zeer teleurgesteld’ te zijn.

Balans stelde voor de zomervakantie vragen over een ingekomen brief die bewoners van appartementencomplex Baanrots (op de hoek van de Baanderherenweg en de Achterberghstraat) naar de gemeente stuurden. Zij klaagden daarin over geluidsoverlast in de avonduren door voetballende jongeren op de speelplaats van de Prinses Amaliaschool. Maar ook auto’s die rondscheuren, rondslingerende troep en ‘ballonnen die gebruikt zijn voor lachgas’ wekken ergernis. 

‘EERST AMBTELIJK’

In de ogen van Balans zou het college in gesprek moeten gaan met de bewoners van Baanrots, maar B en W willen dat de kwestie eerst door ambtenaren wordt opgepakt. Zo moet er een gesprek komen tussen buurtbewoners en het jongerenwerk, maar zullen ook politie, boa’s en de leerplichtambtenaren aan het werk moeten om oplossingen te bereiken. 

Deze werkwijze strookt volgens fractievoorzitter Roubos van Balans niet met de uitgangspunten van het eerder dit jaar aangetreden dagelijks bestuur. ,,B en W stelden serieus om te willen gaan met de Boxtelse burgers. Nou, dan vind ik ook dat het college zelf met de mensen van Baanrots in gesprek moet gaan en dit niet over moet laten aan de ambtenaren”, stelde Roubos deze week. 

STIJGENDE VERBAZING

Als voorzitter van Platform Selissen las Pennings het artikel over de reactie van B en W in deze krant twee weken geleden met stijgende verbazing. Zijn organisatie stuurde medio juni een e-mail naar de burgemeester waarin onder meer de overlast rondom De Walnoot en Baanrots onder de aandacht werd gebracht. 

Ook meldde hij daarin dat bewoners van het complex Rentmeester zich onveilig voelen. De jongeren komen volgens Pennings soms in de parkeerkelder van het gebouw aan de Achterberghstraat, wat op de bewoners, allemaal senioren, bedreigend overkomt. 

Het wijkorgaan vindt dat met name de burgemeester Ronald van Meygaarden als verantwoordelijke voor openbare orde en veiligheid de zaak moet oppakken. ,,Op onze mail van 14 juni is echter tot op heden nog altijd geen reactie gekomen. Ik vind dat de burgemeester erg onzichtbaar is”, moppert Pennings. 

Platform Selissen heeft vorige week zaterdag via e-mail een uitnodiging van ambtenarenbedrijf MijnGemeenteDichtbij ontvangen voor een gesprek met onder meer een van de jongerenwerkers en een boa. Dit gesprek zou afgelopen of komende week plaats moeten vinden.