Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Vrij parkeren achter voormalig modecentrum Theelen straks niet meer mogelijk

Algemeen Verkeer & Infrastructuur (c) Centrum-Breukelen (c) Nieuws (c)

De auto vrij parkeren op het terrein aan de Prins Hendrikstraat achter voormalig modecentrum Theelen is binnen afzienbare tijd niet meer mogelijk. De nieuwe huurder van het leegstaande winkelpand, Maurice van Hommel van De Feestspecialist XXL, wil de veertig parkeerplekken uitsluitend inzetten voor zijn klanten en sluit het terrein af. Vaste gebruikers zijn niet blij, maar alles verloopt volgens de regels.

Het parkeerterrein is particulier eigendom en hoort bij het winkelpand. De vorige eigenaar, Pieter Theelen, had een overeenkomst met de gemeente Boxtel waarin was bepaald dat de parkeerplekken openbaar gebruikt mochten worden. Dat contract liep in 2017 af, maar werd steeds stilzwijgend met een jaar verlengd en is nu opgezegd. In september vorig jaar kochten enkele plaatselijke beleggers het riante winkelpand. Zij hebben de winkel en dus ook het achterliggende parkeerterrein nu verhuurd aan Van Hommel.

Deze week is op initiatief van de nieuwe huurder bij de ingang van de parkeerplaats een bord dat duidelijk maakt dat het om een eigen terrein gaat. Omwonenden hoeven echter niet te vrezen dat hun auto’s direct van hun plek worden getakeld. Van Hommel: ,,We snappen dat het vervelend is voor mensen die er vaak hun voertuig wegzetten, maar de grond is niet van de gemeente. We mogen die dus naar eigen inzicht gebruiken.”

Van Hommel is in Boxtel geen onbekende. Jaarlijks verkoopt hij vanuit een winkelpand aan de Prins Bernhardstraat vuurwerk. In de winkel van Theelen opent hij zijn tweede vestiging van De Feestspecialist XXL. Hij wil, net als bij zijn andere zaak in Tilburg, een afgesloten parkeergelegenheid voor zijn klanten. Daarom komt er een poort om het terrein achter ‘Theelen’ ‘s avonds af te sluiten. Dit weekend worden daar al werkzaamheden voor uitgevoerd, het slot gaat er halverwege oktober op. 

PASSAGE RICHE

De afsluiting heeft ook gevolgen voor de gebruikers van het aanpalende Muziekhuis en de kinderdagopvanglocatie van Kindertuin. Die laatste heeft via een poort grenzend aan het parkeerterrein toegang tot de achtertuin. Hindrik Schuurman van Kindertuin reageerde verrast op het nieuws, maar verwacht dat ze er wel uitkomen met de eigenaren en de nieuwe huurder: ,,Daarnaast hebben we nog een ingang aan de voorkant (Stationsstraat - red.) waar ouders hun kinderen af kunnen zetten.” Het Muziekhuis heeft recht van overpad via de Passage Riche. Die doorsteek blijft open voor fietsers en wandelaars. Oók nadat de poort is geplaatst.

OP DE FOTO: De parkeerplaats aan de Prins Hendrikstraat, achter het voormalige modecentrum Theelen, wordt binnenkort buiten winkeltijden afgesloten. (Foto: Peter de Koning).