Dubbeltjesmarkt op het veldje tegenover de Kinderboerderij aan het Apollopad.
Dubbeltjesmarkt op het veldje tegenover de Kinderboerderij aan het Apollopad. Foto: Henk van Weert

Kinderen verdienen centje bij op dubbeltjesmarkt

Algemeen Boxtel Oost (c) Nieuws (c)

Elke eerste én laatste woensdag van de zomervakantie is het vaste prik: de dubbeltjesmarkt op het veldje tegenover de Kinderboerderij in Boxtel-Oost. Kinderen verkopen er hun overtollige speelgoed, maar je moet goed speuren om daadwerkelijk iets voor tien eurocent mee naar huis te nemen. Ook de achtjarige Stef heeft thuis de zolder opgeruimd. ,,Mijn mooiste artikel? Dat is deze doos hier: Interactive Quiz. Heel leuk om te spelen. Toch, opa?”

Het is een hele verzameling die de leerling uit groep 5 van basisschool De Vorsenpoel op een kleedje heeft uitgestald. Puzzels, spelletjes, knuffels, cd’s. Het kan niet op. Stef wijst op de bolderkar. ,,Die heeft opa getrokken, want het was best wel zwaar.” Zijn opa, Paul van der Sloot, grinnikt: ,,Ach, het is een leuke activiteit én redelijk weer. Dus het is geen straf, hoor.”

Net na tweeën heeft Stef, die vanaf volgende week leerling is van juf Michelle, zijn eerste winst binnen. Hij incasseerde drie euro voor een mooie puzzel van Frozen die een tweede eigenaar vond. ,,Nee, ik vind het niet erg dat-ie weg is. Ik deed er toch niets meer mee.” Voor zijn topstuk, de Interactive Quiz, vraagt Stef vijf euro; andere spulletjes zijn allemaal lager geprijsd. 

De jongen hoopt aan het einde van de middag minimaal vijftien euro te hebben verdiend. ,,Dat geld stop ik in een apart zakje. Ik ga de centjes gebruiken als we met ons gezin een leuk dagje uit gaan.” Deelt opa ook in de opbrengst? ,,Nou vooruit dan. Je hebt tenslotte best hard gesjouwd”, lacht hij naar Paul. 

OP DE FOTO: Stef verkocht gistermiddag met zijn opa Paul van der Sloot overtollig speelgoed nabij de Kinderboerderij in Boxtel-Oost. (Foto: Henk van Weert).

Dubbeltjesmarkt op het veldje tegenover de Kinderboerderij aan het Apollopad.
Dubbeltjesmarkt op het veldje tegenover de Kinderboerderij aan het Apollopad.